Horaţiu Mălăele joacă în „Cafeneaua“, pe 1 august, de ziua lui de naştere. Spectacolul va fi reprezentat la Naţional

0
0

Horaţiu Mălăele îşi va serba ziua de naştere pe scenă, alături de Emilia Popescu şi Dana Dogaru, de 1 august, în spectacolul - record “Cafeneaua” care se joacă pe scenele bucureştene din 1997 şi care va fi găzduit de Teatrul Naţional ”I.L. Caragiale” Bucureşti. pe 1 august Horaţiu Mălăele va împlini 64 de ani.

Horaţiu Mălăele îşi va serba ziua de naştere pe scenă, în spectacolul-record “Cafeneaua”

Pe 31 iulie şi 1 august, de la ora 20.00, publicul este aşteptat la Sala Mare a Teatrului Naţional ”I.L. Caragiale” Bucureşti pentru reprezentaţiile aniversare ale unui spectacol de legendă. Biletele pot fi achiziţionate de la casa de bilete a Teatrului National, şi online pe startickets.ro, mystage.ro, blt.ro şi bilete.ro.

Un regal actoricesc în această comedie în care râsul împrumută gustul sărat al lacrimilor, iar fragilitatea şi caracterul efemer al existenţei umane se dezvăluie, pas cu pas, până la deznodământul show-ului.

Despre rolul său din “Cafeneaua”, Horaţiu Mălăele a spus:

”Mai limpede ca orice, mi-am descoperit ambiţiile şi slăbiciunile, norocirile şi nenorocirile, viaţa mea, a voastră, a noastră şi toate la un loc răsturnate în viaţa acestei familii imaginate - oglinda vie şi înspăimântătoare a vieţii noastre pe pământ”.

Spectacolul este descris drept ”o bufonadă amară, de altitudine dramatică, ce ne propune să cunoaştem povestea simplă a unei familii americane: Louise şi Wally Murdock (văzuţi la 30, 50 şi 70 de ani ); căsnicia lor fisurată, dar şi consolidată de aparitia tinerei Janet”.

“Cafeneaua”, a cărei premieră a avut loc în 1997 la Teatrul Bulandra, şi-a câştigat statutul de spectacol record, atât sub aspectul longevităţii, cât şi în ceea ce priveşte popularitatea.

Pentru rolul Wally din ”Cafeneaua” de la Teatrul Bulandra, şi pentru rolul din spectacolul ”Unde-i revolverul?” de la Teatrul Nottara, Horaţiu Mălăele a primit în anul 1998 premiul UNITER pentru cel mai bun actor.

În stagiunea curentă, Horaţiu Mălăele joacă la Teatrul Naţional în ”Dineu cu proşti” rolul Francois, în spectacolul regizat de Ion Caramitru şi în spectacolul propriei regii - ”Scrisoarea”, după ”O scrisoare pierdută” de I.L. Caragiale. Horaţiu Mălăele este şi Tartuffe în spectacolul ”Tartuffe” de J.B.P. Moliere, în regia lui Andrei Belgrader, şi Profesorul din ”Lecţia” de Eugene Ionesco, regia Horaţiu Mălăele.

Horaţiu-Valentin Mălăele s-a născut la 1 august 1952 şi este actor, regizor, caricaturist şi scriitor român. A absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică ”I.L. Caragiale” în 1975, la clasa profesorului Octavian Cotesc

Cultură


Ultimele știri
Cele mai citite