Gabriel Liiceanu, invitatul lui Horia-Roman Patapievici, la "Înapoi la argument“. Editura Humanitas împlineşte 25 de ani de la înfiinţare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Joi, 29 ianuarie, Editura Humanitas va sărbători împlinirea a 25 de ani de la înfiinţare. Librăria Humanitas de la Cişmigiu organizează joi, de la ora 19.00, primul eveniment de deschidere a anului aniversar Humanitas 25 de ani în cadrul întâlnirii "Înapoi la argument", moderată de  Horia-Roman Patapievici. Invitat va fi directorul editurii Gabriel Liiceanu.

"Înapoi la argument" a început sub forma unei emisiuni televizate, în cadrul TVR Cultural. După desfiinţarea postului, în septembrie 2012, emisiunea a continuat sub forma unor dezbateri găzduite în fiecare joi de la ora 19.00 de către Librăria Humanitas de la Cişmigiu. Împreună cu invitaţi de seamă, precum Andrei Pleşu, H.-R. Patapievici a continuat să poarte discuţii asupra unor teme fundamentale poporului şi istoriei româneşti.

Invitatul de joi, al celei de-a optsprezecea ediţii," Cum pătrunde spiritul în lume", este scriitorul Gabriel Liiceanu.

Gabriel Liiceanu este un cunoscut scriitor roman, profesor si filosof. Este directorul Editurii Humanitas din 1990, editură consacrată drept una dintre cele mai importante instituţii culturale din România. În anii de început, Humanitas a publicat cărţile unor autori precum Eliade, Ionesco, Noica şi Blaga, cărţi interzise în timpul regimului comunist. Profilul iniţial de ştiinţe umaniste al Editurii Humanitas este astăzi mult extins, editura publicând în prezent atât literatură, filozofie, religie, ştiinţe sociale şi politice, istorie şi memorii, cât şi carte de ştiinţă, carte practică, albume de artă, carte pentru copii şi carte şcolară. Peste 370 de titluri pe an apar în cele mai mult de 50 de colecţii şi serii de autor ale editurii al cărei portofoliu cuprinde numele celor mai importanţi autori clasici, moderni şi contemporani.

Editurii Humanitas i-au fost decernate de-a lungul timpului numeroase premii. De asemenea, aceasta participă constant la târguri de carte, precum Târgul Internaţional de Carte de la Frankfurt, sau Gaudeamus si Bookfest. (Andrada Pavel)

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite