FOTO „Hyperborea“, expoziţia de pictură a lui Tudor Plăieşu, deschisă până la jumătatea lunii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce în vara acestui an, pictorul Tudor Plăieşu şi-a vernisat prima expoziţie de pictură, „Oglinda abisală“, pe 17 septembrie, artistul vizual a revenit cu o nouă expoziţie, intitulată „Hyperborea“. Expoziţia va fi deschisă în perioada 17 septembrie – 15 ocotmbrie, la World Trade Center Bucharest, iar accesul publicului este liber începând cu ora 9.00.

„Hyperborea“ este cea de-a doua expoziţie personală a lui Tudor Plăieşu din acest an şi este o expoziţie-manifest, în care îşi găsesc expresie credo-ul său artistic, temele şi preocupările sale plastice: clar-obscurul, monocromia, tehnica en grisaille, drip painting (stropirea) şi gestualismul abstract. 

Dacă prima sa expoziţie, „Oglinda abisală“, a fost una grafică, alcătuită din tablouri pictate cu vin roşu pe hârtie Fabriano, expoziţia de acum conţine lucrări realizate printr-o tehnică mixtă proprie artistului (ulei, pulberi de aur şi cupru) pe pânză. 

Noutatea acestei expoziţii o constituie lucrările din seria „Bestiar“, miniaturi realizate pe vellum (pergament de piele) în vechea tehnică armenească. „Aşa cum era firesc pentru o nouă expoziţie, am venit cu lucrări noi şi deosebite, printre care şi miniaturile pe pergament de piele realizate în tehnica armenească, un prilej de alcătuire a unui  «bestiar» continuator al unui desen de sinteză trecut prin esenţa curentului art deco. Expoziţia este deschisă până pe 15 octombrie şi va aşteaptă cu un spirit viguros, tânăr şi efervescent“, a declarat artistul visual Tudor Plăieşu.

„Hyperborea“ poate fi privită şi ca un periplu făcut de artist în istoria artei, în lucrările sale se regăsesc trimiteri la epoci ale picturii din toate timpurile: cultura Cucuteni, arta bizantină, Renaştere, expressionism şi postexpresionism. 

Prima sa expoziţie s-a bucurat de un mare success, multe dintre lucrările sale luând drumul Austriei, Statelor Unite (New York) sau Franţa, iar acum pictorul îi invită pe iubitorii de artă să revină, deoarece expoziţia are un spirit „viguros, tânăr şi efervescent“.

Lucrările artistului vizual Tudor Plăieşu se află în colecţii private în România, Franţa, Italia, Belgia, Austria, Statele Unite. A absolvit Universitatea de ARtă Bucureşti în 2007 şi are la active o experienţă de peste 15 ani. Este apreciat pentru măiestria sa în realizarea portretelor de copii şi pentru proiectele sale de portret de animale. De asemenea, lucrează grafică, pictură murală şi de şevalet, gravură, ilustraţie şi copertă de carte, fotografie.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite