Festivalul Internaţional de Film dedicat dansului debutează în septembrie la Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bucharest International Dance Film Festival (BIDFF), cea mai importantă manifestare cinematografică dedicată producţiilor de dans,  ajunsă la cea de-a III–a ediţie,  va avea loc în perioada 7-10 septembrie.

Tema ediţiei din acest an este ”The Age of the Strange”, prin intermediul căreia se propune o întoarcere la starea de natural, căutând modalităţi de expunere „tehno-surealiste”, îmbrăţişând contradicţia şi fragilitatea. după cum informează un comunicat emis cu această ocazie. 

BIDFF 2017 se va desfăşura la Cinema „Elvira Popesco”, Centrul Naţional al Dansului Bucureşti, Muzeul Naţional de Artă Contemporană şi, ca în anii trecuţi, organizatorii pregătesc o serie de evenimente în spaţii necovenţionale din capitală, precum URBANINC sau Gallery. În programul festivalului vor fi incluse producţii cinematografice de scurt şi lung metraj, conferinţe sau masterclass-uri.

Dedicat producţiilor de dans realizate de coregrafi, regizori de film şi artişti din întreaga lume, Bucharest International Dance Film Festival a dat start înscrierilor pentru competiţia internaţională, dar şi pentru programul competiţional autohton.

Festivalul caută filme inovatoare, cu un mesaj câteodată transparent, câteodată codificat, provocând publicul la un schimb de informaţii despre viaţa socială, politică, emoţii puternice, locuri neobişnuite, îmbinând limbajul corporal şi cel cinematografic

BIDFF continuă misiunea de a promova toate stilurile şi esteticile de mişcare, selectând filme cu un concept puternic, a căror realizare cinematografică este într-un raport de interdependenţă cu tema aleasă şi modalităţile de expunere.

Încurajând experimentul artistic şi iniţiativele curajoase, organizatorii aşteaptă înscrierile pentru producţiile internaţionale până pe data de 9 iulie, în timp ce producţiile pentru „Competiţia Românească” pot fi trimise până pe 1 august.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite