Festivalul de Film de la Berlin a desemnat Juriul internaţional de scurtmetraj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Festivalul Internaţional de Film de la Berlin a anunţat oficial componenţa Juriului pentru competiţia de scurtmetraj de anul acesta. Cei trei care vor juriza sunt oameni de film din Portugalia, Africa de Sud şi Statele Unite ale Americii.

Diogo Costa Amarante (Portugalia) şi-a dat masterul la New York University / Tisch School of the Arts cu filmul „Cidade Pequena”, care a primit Ursul de Aur pentru scurtmetraj la ediţia din 2017, atunci când a avut şi premiera internaţională. Filmul său de debut, „Jumate”, a avut numeroase aprecieri în festivaluri internaţionale, iar în 2007 portughezul a primit o bursă pentru film la School of Cinema and Audiovisuals of Catalonia (ESCAC). În 2009 a fost selecţionat la Berlinale Talents şi a filmat cel de-al doilea documentar, „In January, perhaps”.

Jyoti Mistry (Africa de Sud) este o regizoare care deţine şi funcţia de profesor asociat şi adjunct al secţiei de film la „School of Arts” din ţara sa natală. În 2016 a primit CILECT Teaching Award, premiul Asociaţiei Internaţionale a Şcolilor de Film şi Televiziune, ca recunoaştere a realizărilor sale în domeniul pedagogiei şi cercetării în film. A debutat cu „The Bull on the Roof” (2010), la Durban International Film Festival, în timp ce „When I Grow Up I Want to Be a Black Man”, cel mai recent film al său, a fost inclus în competiţie la festivalul de film de la Winterhur.

Mark Toscano (SUA) a lucrat pentru „The Museum of Modern Art”, „Arsenal – Institute for Film and Video Art”, „EYE Filmmuseum”, „Tate Modern”, „Los Angeles Filmforum”, precum şi pentru festivaluri de film din Rotterdam, Londra, Oberhausen, Zagrab şi Bangalore, unde a fost curator şi prezentator. Este profesor în Animaţie Experimentală la „California Institute of the Arts”.

Festivalul Internaţional de Film de la Berlin - Berlinale va avea loc în perioada 15-25 februarie 2018 în capitala Germaniei. Berlinale înseamnă, în cifre, peste 334.000 de bilete vândute, peste 21.000 de profesionişti din lumea filmului prezenţi, încluzând mai bine de 3.700 de jurnalişti din 127 de ţări. Programul festivalului include, la fiecare ediţie, peste 400 de filme proiectate, majoritatea în premieră europeană, structurate pe mai multe categorii principale: Competiţie, Panorama, Forum, Generation, Scurtmetraje, Berlinale Special. 

CulturăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite