Expoziţia fotografului Alex Chelba, care şi-a pierdut viaţa în incendiul din Colectiv, vernisată cu multe emoţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Emoţii, prieteni, lacrimi, râsete şi multe amintiri frumoase la vernisajul expoziţiei fotografului Alex Chelba, organizată de prieteni ai acestuia, la 40 de zile de când tânărul cu vârsta hristică şi-a pierdut viaţa în incendiul din clubul Colectiv.

Ieri seară, în foaierul Sălii Media de la Teatrul Naţional, câteva sute de prieteni s-au strâns pentru vernisajul expoziţiei "Knockin' on the Heaven's Door", a fotografului Alex Chelba. În absenţa autorului, plecat puţin să facă fotografii într-o altă lume, publicul i-a admirat imaginile, realizate cu prilejul unor concerte sau în studio, iar pe un ecran au fost proiectate mai multe fotografii reprezentându-l de-a lungul prea scurtei sale existenţe.

S-au vărsat lacrimi, dar s-a şi râs, pentru că prietenii adunaţi şi l-au amintit în diverse ipostaze. Cabral Ibacka, prieten al lui Alex, a adus şi aparatul foto pe care acesta l-a avut în seara în care şi-a pierdut viaţa, în clubul Colectiv. Camera încă poartă urmele teribilului incendiu, iar imaginea acesteia este tulburătoare.

image

Nu s-au ţinut discursuri, nu s-au pronunţat critici asupra imaginilor vernisate. Însă toate cele 41 de fotografii expuse pe şevalete au fost îndelung admirate de cei prezenţi, iar în amintirea celui dispărut au băut un pahar, au mâncat o prăjitură, convinşi fiind că de undeva de prin preajmă, sufletul lui Alex Chelba zâmbeşte mulţumit. La 40 de zile după incendiul din Colectiv, "rockin' on heaven's door".

Expoziţia poate fi vizitată zilnic, între orele 10.00-20.00 şi va rămâne deschisă până pe 5 ianuarie. Accesul în clădire se face dinspre strada Tudor Arghezi.

image
Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite