Experiment în premieră: o scenă din spectacolul "No man's land" de la TNB, transmisă live pe internet, cu o cameră montată pe unul dintre actori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Teatrul Naţional I.L.Caragiale organizează un experiment unic, în premieră naţională, dacă nu chiar internaţională: pe 3 februarie, o scenă din spectacolul „No Man’s Land”, regizat de Alexander Morfov, va fi transmisă LIVE pe pagina de Facebook a teatrului, direct de pe scenă, cu o cameră montată pe costumul unuia dintre actori, interpret al unui rol de reporter.

Astfel, publicul care nu este prezent în sală va putea fi martor al intrării în scenă, pornind din culise, precum şi al desfăşurării uneia dintre cele mai dinamice scene din spectacolul care îi are ca protagonişti pe Mihai Călin, Richard Bovnoczki şi Ciprian Nicula. Spectatorii transmisiunii live vor lua pulsul emoţiilor de dinaintea întrării în scenă, dar se vor afla, pentru câteva minute, în pielea unuia dintre personaje, privind prin „ochii” acestuia desfăşurarea de forţe de pe scenă.

Spectacolul „No Man’s Land” este a treia realizare la TNB a cunoscutului regizor bulgar Alexander Morfov, după deja celebrele spectacole „Vizita bătrânei doamne” şi „Furtuna”. De data aceasta, Morfov propune publicului român un spectacol „de Oscar”, dat fiind faptul că ecranizarea textului lui Danis Tanović a fost distinsă cu un asemenea premiu în 2001.

Subiectul războiului iugoslav este tratat de această dată cu umor şi candoare, păstrând substratul tragic prezent la orice pas în asemenea condiţii. Beneficiind de scenografia ingenioasă a lui Nikola Toromanov şi de luminile concepute de Chris Jaeger, spectacolul de la TNB se bucură deja de cronici apreciative, la scurtă vreme după premieră, dar şi de un public care l-a îndrăgit de la prima reprezentaţie.

Prima transmisiune LIVE de pe scena unui spectacol de teatru, realizată chiar de unul dintre actori, se întâmplă vineri, 3 februarie 2017. Spectacolul este programat să înceapă la ora 19:00, în timp ce transmisiunea în direct va fi realizată în jurul orei 20:20, pe pagina de Facebook a Teatrului Naţional din Bucureşti.

image

Scenă din spectacolul "No Man's Land", cu Mihai Călin (centru), Richard Bovnoczki (dreapta)  

CulturăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite