Drumurile dansului românesc se intersectează în Ţara Galilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Scenă din perfomance-ul „Lay(ers)“
Scenă din perfomance-ul „Lay(ers)“

Pe 7 şi 8 iunie, la Centrul Chapter, din Cardiff (Ţăra Galilor) se va desfăşura etapa britanică a „Dance Roads”, proiect european care reuneşte coregrafi din Ţara Galilor, Franţa, Olanda, Italia şi România.

„Dance Roads“ este un spectacol realizat cu sprijinul Institutului Cultural Român şi reprezintă o serie  întreagă de paradigme artistice expuse prin cinci performance-uri scurte: „Qui, Ora” de Claudia Catarzi (Italia), „Lay(ers)” de Cristina Lilienfeld (România), „Of the Earth, from where I Came” de Gwyn Emberton (Marea Britanie), „Yonder” de Jasper van Luijk (Olanda) şi „Noedus” de Compagnie Adéquate / Lucie Augeai şi David Gernez (Franţa) .
 
Spectacolul „Lay(ers)”, o producţie a Centrului Cultural „George Apostu” din Bacău şi a Centrului Coregrafic „Trois C-L”, este conceput şi interpretat de Cristina Lilienfeld, pe muzica lui Brian Eno.  Punctul de pornire al acestui proiect a fost imaginea pielii umane şi a modului în care aceasta se transformă o dată cu trecerea timpului.
 
Cristina Lilienfeld spunea despre proiectul său:

Proiectul meu are ca punct de plecare o imagine la care am rezonat foarte puternic atât senzorial, cât şi emoţional. În imaginea respectivă, tema era legată de pielea umană şi de felul în care ea trăieşte, se schimbă, se decojeşte. Am început să caut similarităţi între pielea şarpelui care se schimbă când nu i se mai potriveşte, între scoarţa copacului care se usucă, se crapă într-un mod foarte expresiv şi pielea umană. În această călătorie, am descoperit noi emoţii din ce în ce mai brute, mai sincere. Pe de o parte, pielea exprimă interiorul nostru, iar pe de altă parte, o văd ca pe un paznic care face legătura între noi şi lume.


 „Dance Roads” este o reţea europeană formată cu scopul de a sprijini tineri coregrafi şi de a le oferi ocazia să se lanseze pe scena internaţională. „Dance Roads” doreşte să ofere artiştilor selectaţi din ţările partenere o platformă extinsă pentru a-şi prezenta lucrările, dar şi să creeze şi să promoveze relaţiile de colaborare între artişti şi asociaţii din diferite ţări.

Cultură


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri