Dirijorul român Cristian Măcelaru, numit director muzical al uneia dintre cele mai importante orchestre din America

0
Publicat:

Cristian Măcelaru, unul dintre cei mai apreciați dirijori din lume și câștigător al unui Premiu Grammy, va conduce Orchestra Simfonică din Cincinnati, una extrem de apreciată, cu o vechime de aproape 130 de ani.

Cristian Măcelaru, un dirijor cu o carieră excepțională FOTO Thomas Brill
Cristian Măcelaru, un dirijor cu o carieră excepțională FOTO Thomas Brill

Câștigător a numeroase premii internaționale, Cristian Măcelaru va fi din toamna acestui an director muzical al Orchestrei Simfonice din Cincinnati unde, după o stagiune ca „director muzical desemnat” (2024 – 2025), va avea un mandat de patru ani. Cristian Măcelaru îl va înlocui pe francezul Louis Langrée, care a ocupat postul în ultimii 10 ani.

Cu o istorie ce datează din 1895, orchestra din Cincinnati este cea mai veche din statul Ohio și a șasea cea mai veche din Statele Unite ale Americii.

„Orchestra Simfonică din Cincinnati a susținut în mod constant un standard bine dovedit de excelență artistică și inovație, în combinație cu un accent unic pe comunitatea pe care o servește. Invitația de a conduce muzicienii superbi care formează această orchestră, construind împreună o moștenire și mai puternică, este sporită doar de căldura și apropierea comunității pe care le-am experimentat în Cincinnati. Cu profund respect față de predecesorii mei și angajamentul față de viitorul Orchestrei, aștept cu nerăbdare să împărtășesc muzica minunată pe care o facem cu comunitatea din Cincinnati și cu întreaga lume”, a scris Cristian Măcelaru pe pagina sa de Facebook.

„Suntem extrem de încântați să anunțăm numirea lui Cristian Măcelaru ca viitorul directorul muzical al Orchestrei Simfonice din Cincinnati. În afară de faptul că este un artist excepțional și a dirijat orchestre de primă mărime în toată lumea, inclusiv în Statele Unite, Cristian înțelege și îmbrățișează viziunea Orchestrei Simfonice din Cincinnati de a deveni cea mai importantă orchestră din America”, a declarat Dianne Rosenberg, președinte Consiliului Director al Orchestrei Simfonice din Cincinnati.

Născut în România, la Timișoara, Cristian Măcelaru a dovedit un talent muzical excepțional din copilărie, cântând în orchestra bisericii și participând la concursuri naționale și internaționale de vioară. De la 17 ani s-a stabilit în Statele Unite ale Americii, urmând studii la Interlochen Arts Academy în Michigan și la Universitățile Miami și Rice, iar în 2019 a obținut cetățenia americană.

Din septembrie 2021,Cristian Măcelaru este director muzical al Orchestrei Naționale a Franței, una dintre cele mai importante orchestre de pe glob, pe care a dirijat-o prima oară acum aproape șase ani, la Paris.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite