Dezbatere: mezzosoprana Viorica Cortez şi realizatorul TV Marius Constantinescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mezzosoprana Viorica Cortez, în vârstă de 79 de ani, anul trecut, la Sala Radio.  Foto: Aurel Vîrlan
Mezzosoprana Viorica Cortez, în vârstă de 79 de ani, anul trecut, la Sala Radio.  Foto: Aurel Vîrlan

Mâine, de la ora 19.00, la Humanitas Cişmigiu, mezzosoprana Viorica Cortez şi realizatorul TV Marius Constantinescu vor dezbate, printre altele, momentele trăite de interpretă pe mari scene ale lumii, precum cele de la Metropolitan Opera din New York şi Teatro alla Scala din Milano. La eveniment, va fi lansat şi volumul „Cortez“ de Marius Constantinescu.

Întâlnirea de mâine seară, de la Librăria Humanitas Cişmigiu, va fi integral filmată şi difuzată, ulterior, de TVR2, prin urmare, participarea la această întâlnire reprezintă acordul publicului de a fi filmat de către organizatori.

În cadrul evenimentului, va avea loc şi lansarea volumului „Cortez“  de Marius Constantinescu, apărut la Editura Humanitas, în colecţia „Portrete în dialog“. Seara se va incheia cu o sesiune de autografe.

În 1964, Viorica Cortez a câştigat Marelui Premiu de la Toulouse. Ulterior a fost distinsă cu Marele Premiu special „Kathleen Ferrier“ din s’Hertogenbosch (Olanda, 1965) şi cu Premiul I şi medalia de aur, la Concursul Internaţional de Muzică „George Enescu“ din Bucureşti (1967).  

A lucrat cu regizori precum Franco Zeffirelli, Luchino Visconti, Pier Luigi Pizzi şi Margherita Wallmann şi cu dirijori ca Georges Prêtre, Jean-Claude Casadesus, Zubin Mehta şi Riccardo Muti. De-a lungul timpului, a cântat pe scenele mai multor teatre lirice, printre care se numără: Metropolitan Opera din New York, Teatro alla Scala din Milano, Teatrul Capitol din Toulouse, Staatsoper din Viena şi Opera Garnier din Paris.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite