„Dansând în noapte“, spectacolul făcut după celebrul film al lui Lars von Trier, se joacă duminică în Festivalul Naţional de Teatru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Duminică, 30 octombrie, de la ora 20.00, se va juca în cadrul celei de a XXVI-a ediţii a Festivalului Naţional de Teatru spectacolul „Dansând în noapte“ de Patrick Ellsworth, după filmul „Dancer in the Dark“ al lui Lars von Trier.

Producţia Teatrului “Sică Alexandrescu” din Braşov este un demers regizoral semnat de Vlad Massaci, un discurs artistic despre natura sacrificiului, despre arta de a vedea în esenţa lucrurilor chiar atunci când lumina ochilor se stinge.

Un spectacol de teatru ce sparge barierele stilistice, dar care păstrează, intrinsec, prin poveste, dimensiunea emoţionantă a celebrului film al lui Lars von Trier.

Mădălina Ciotea, interpreta personajului principal este deţinătoarea unui instrumentar de stări şi nuanţe interpretative care tranmsmit o încărcătură maximă de adevăr şi care emoţionează publicul prin capacitatea de a-şi asuma o identitate scenică care bulversează prin puritate şi forţă.

Spectacolul a obţinut în 2015 nu mai puţin de 3 premii în cadrul Festivalului de Dramaturgie Contemporană ediţia a XXVI-a, Braşov: Premiul pentru cel mai bun spectacol, Premiul pentru cea mai bună regie – Vlad Massaci, iar Mădălina Ciotea a primit Premiul special al juriului pentru rolul Selma.

“Veniţi să vedeţi o femeie pe care întunericul nu o poate opri din a dansa cu viaţa”, spune Mădălina Ciotea, înterpreta Selmei.

Spectacolul se va juca (duminică, 30 octombrie, ora 20:00) la Sala Studio a Teatrului Naţional “I.L.Caragiale” Bucureşti, iar biletele se pot achiziţiona de pe platforma www.mystage.ro.

Dansând în noapte ★ FNT 2016

Dansând în noapte
de Patrick Ellsworth
Cu: Mădălina Ciotea, Bianca Zurovski, Marius Cordoş, Maria Gârbovan, Gabriel Costea, Mirela Borş, Claudiu Mihail, Vlad Pavel, Relu Siriţeanu şi copilul Vlad Ţigănuş
Regia: Vlad Massaci
Scenografie, light design, conceptie şi realizare video: Andu Dumitrescu
Coregrafia: Andrea Gavriliu

image
Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite