Cu George Banu, în culisele Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu

0
0
Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu
Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu

Cea de-a XXI-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu va fi reflectată la TVR, într-o serie de interviuri realizate de cunoscutul critic şi teatrolog George Banu, care îşi propune să arate câte ceva din tainele culiselor evenimentului considerat cel mai important festival de artele spectacolului din România.

Interviurile realizate de George Banu arată culisele celui mai important festival de artele spectacolului din România şi oferă o perspectivă provocatoare asupra lumii din jurul nostru printr-o suită de dialoguri cu invitaţii celei de-a XXI-a ediţii a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu. Construit ca o călătorie –  un dialog în jurul lumii –, documentarul produs de TVR invită telespectatorii să descopere, timp de 10 săptămâni, spectacolele unora dintre cele mai bine cotate teatre din Europa, Asia şi America, mari regizori şi artişti excepţionali ai lumii artelor spectacolelor de astăzi.

Documentarul va fi difuzat pe TVR 2 de la ora 00:00, iar pe TVR HD de la ora 21:00, în fiecare joi, timp de 10 săptămâni.

Cea de-a XXII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu va avea loc în perioada 12 - 21 iunie 2015.

Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu reprezintă cel mai complex festival anual din România, fiind recunoscut internaţional ca cel de-al treilea festival de artele spectacolului din Europa, ca amploare şi dimensiune, după Festivalul Internaţional de la Edinburgh (Marea Britanie) şi Festivalul de la Avignon (Franţa). Timp de zece zile, la jumătatea lunii iunie, peste 2500 de artişti din toate colţurile lumii vor prezenta 380 de evenimente în faţa a peste 600.000 de spectatori.

Cultură


Ultimele știri
Cele mai citite