Concertul lui Plácido Domingo de la Havana, anulat. Tenorul va cânta în Cuba în prima parte a anului 2017

0
Publicat:
Ultima actualizare:

oncertul lui Plácido Domingo, programat pentru 26 noiembrie, la Havana, a fost anulat în urma morţii lui Fidel Castro, însă tenorul şi-a exprimat disponibilitatea de a cânta în Cuba în prima parte a anului viitor, scrie elcomercio.com.

Tenorul spaniol Plácido Domingo a anunţat sâmbătă suspendarea concertului pe care urma să îl susţină la Havana, după ce a fost informat - la primele ore ale zilei - de moartea lui Fidel Castro.

Domingo, aflat deja în capitala cubaneză, şi-a exprimat disponibilitatea de a cânta în această ţară în prima parte a anului viitor, ”în semn de respect pentru moartea liderului istoric”, după cum scrie ziarul Juventud Rebelde.

Artistul urma să urce pe scena Gran Teatro din capitala Cubei, o clădire în stil neobaroc situată în parcul Central al Havanei.

Organizatorii intenţionau să instaleze ecrane gigant în afara teatrului, pentru a proiecta concertul aşteptat cu nerăbdare de cubanezi.

După moartea liderului cubanez, guvernul a decretat doliu naţional până pe 4 decembrie, astfel, suspendându-se toate activităţile artistice din ţară.

Placido Domingo este interpret de operă, născut pe 21 ianuarie 1941, la Madrid, renumit pentru vocea sa puternică şi versatilă de tenor lirico-dramatic, care i-a permis să cânte chiar şi roluri de bariton, dar mai ales pentru virtuozitatea artei sale vocale şi calitatea interpretării sale dramatice. A interpretat peste 150 de roluri în spectacole de operă.

Artistul spaniol, care a contribuit la popularizarea operei în anii 1990 prin turneele din seria ”Trei tenori”, alături de Luciano Pavarotti şi José Carreras - care au cântat împreună în mai multe ocazii, dar mai ales la ceremoniile de deschiderile ale celor trei Campionate Mondiale de fotbal organizate în Italia, Statele Unite şi Franţa, urmărite de peste 1 miliard de persoane -, s-a ilustrat în roluri de bariton în ultimii ani.

CulturăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite