Concerte de Crăciun cu tineri muzicieni în Main Square-Park Lake

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Panoramă de la Park Lake
Panoramă de la Park Lake

Festivitatea de premiere a unor tineri muzicieni va avea loc joi, 20 decembrie, de la ora 18.45, iar premiile vor fi înmânate de violonistul Alexandru Tomescu, preşedintele Fundaţiei Remember Enescu. Tineri artişti  vor evolua în cadrul unor recitaluri, prezentate de Cristina Comandaşu, pe scena amplasată în Main Square – ParkLake, în intervalul 18-20 decembrie, de la ora 18.00.

După un recital susţinut de violonistul Alexandru Tomescu şi primul concert de mare anvergură susţinut de o orchestră în spaţiul unui mall bucureştean, ParkLake Shopping Center se implică  în susţinerea excelenţei în muzica clasică, alegând să sprijine câţiva dintre cei mai merituoşi dintre tinerii muzicieni, cei care în anii următori vor fi vedetele cu care România se va mândri.

Nouă dintre cei 16 tineri muzicieni premiaţi de ParkLake vor evolua în cadrul unor recitaluri pe scena amplasată în Main Square – ParkLake, în intervalul 18-20 decembrie, de la ora 18.00. Este şansa de a asculta, într-un cadru relaxat, viitoarea generaţie de mari muzicieni ai României, tineri care merită aplauzele publicului şi susţinerea celor pentru care România este o ţară a valorilor muzicale; acele valori muzicale care de-a lungul istoriei s-au numărat printre cei mai buni ambasadori pe care i-a avut România în lume.

Programele de recital includ piese celebre din repertoriul cult universal şi românesc.

Festivitatea de premiere va avea loc joi, 20 decembrie, de la ora 18.45; premiile vor fi înmânate de celebrul violonist Alexandru Tomescu, preşedintele Fundaţiei Remember Enescu, una dintre vedetele incontestabile ale muzicii culte româneşti contemporane.

Recitalurile vor fi prezentate de Cristina Comandaşu, manager Radio România Muzical.

Imagine indisponibilă

Pe scena de la ParkLake va fi instalat un pian de concert special pentru aceste recitaluri – este prima dată când un instrument de o asemenea valoare este adus în spaţiul unui spaţiu comercial bucureştean.

Cei 16 tineri muzicieni premiaţi de ParkLake sunt: violoniştii Ana Raicu, Luca Amarandei, Octavian Pârlea, Raluca Hartac, Ştefan Aprodu, Dragoş Rusanu; pianiştii Răzvan Zbranca, Egizia Soare, Matei Lăbunţ, Eva Garet, Antonio Creţu; sopranele Clarisa Gherghe şi Simona Bucur, harpistul Andrei Olaru, violoncelistul Valentin Simion, flautista Teodora Ionescu.

ParkLake este primul centru comercial care alege să investească în tinerii muzicieni, sprijinindu-i în mod concret exact cu ceea ce au mai mult nevoie pentru dezvoltarea lor profesională.

Ce stă în spatele unui concert de muzică clasică? Ore nesfârşite de muncă, nervi de oţel în orice apariţie pe scenă, investiţii în instrumente şi accesorii muzicale, studiul după partituri consacrate, grija de a alege ţinuta de scenă potrivită şi promovarea într-o piaţă concurenţială foarte dură. Toate, la fel de importante: ParkLake Shopping Center, alături de Radio România Muzical, a ales să-i sprijine pe 16 tineri muzicieni selectaţi împreună cu Fundaţia Remember Enescu exact cu ceea ce aceştia au mai mult nevoie: accesorii, partituri, ţinute de scenă, posibilitatea de a evolua în faţa unui public larg.

Programul recitalurilor susţinute la ParkLake (Str. Liviu Rebreanu nr. 4, Bucureşti)

19 decembrie

VALENTIN SIMION – cls. a XI-a, violoncel, Colegiul Naţional de Muzică “George Enescu”

La pian: Clementina Ristea-Ciucu

David Popper - Rapsodia ungară op. 68    

Piotr Ilici Ceaikovski - Pezzo capriccioso op.62 

OCTAVIAN PIRLEA - vioară, The Purcell School din Londra

La pian: Clementina Ristea-Ciucu

Saint Saens/Ysaye – Studiul în formă de vals

Wolfgang Amadeus Mozart – partea I din Concertul nr. 5 pentru vioara şi orchestră

George Enescu - Balada

20 decembrie

MATEI LĂBUNŢ – cls. a VIII-a, pian, Colegiul Naţional de Muzică “George Enescu”

George Enescu – Preludiul  din Suita in stil vechi

Ciprian Porumbescu – Balada, transcrisă pentru pian de Matei Lăbunţ

Matei Lăbunţ -  Moment muzical in memoriam Regele Mihai

Frédéric Chopin - Nocturna nr. 20

ŞTEFAN APRODU – cls. a IX-a, vioară, Colegiul Naţional de Arte “Dinu Lipatti”

La pian: Clementina Ristea-Ciucu

Pablo de Sarasate - Jota aragonesa

Jerry Bock - Scripcarul de pe acoperiş

Duet CLARISA GHERGHE – cls. a XII-a, soprană şi SIMONA BUCUR -  cls. a XI-a, soprană, Colegiul Naţional de Muzică “George Enescu”

La pian Anta Agavriloaie

Jacques Offenbach - “Barcarola“ din opera “Povestirile lui Hoffmann”

Cântece de Crăciun

CulturăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite