Citiţi în „Adevărul literar şi artistic“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Regizoarea şi scriitoarea Doris Mirescu, originară din România, a montat la New York un spectacol-multimedia după pelicula „Soţii“ a lui Cassavetes, regizor cunoscut ca fiind pionierul filmului independent.

Din lume

Pelicula „Husbands" („Soţii" - 1970), după un scenariu scris şi regizat de John Cassavetes, descrie vieţile a trei bărbaţi care trec prin criza vârstei mijlocii.

Muzică

Iată cum ajută internetul muzica clasică: Pentru concertul de vineri, 29 ianuarie, de la Sala Radio, 61 de „prieteni" ai postului Radio România Cultural din reţeaua Facebook au spus că „vor veni sigur", iar 193 au spus că este „probabil" să vină. Un utilizator a scris pe pagina evenimentului: „Va fi magistral!". Un altul a preluat informaţia pe blogul său.

Carte

Culegere cult de reportaje ficţionalizate şi texte autobiografice, „Muzică pentru cameleoni" este ultima carte publicată de Truman Capote (în 1980). Prozele scurte şi foarte scurte din volum sunt scrise cu rafinament şi cu umor. Lucrarea a apărut într-o perioadă de criză a lui Capote, abia refăcut după o cădere nervoasă marcată de alcool şi droguri.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite