Casa monument istoric Dr. Dobrovici, din Bulevardul Lascăr Catargiu 40, se vinde la licitaţie cu 4 milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Casa monument istoric Dr. Dobrovici, situată în Bulevardul Lascăr Catargiu nr. 40, este scoasă la licitaţie, cu un preţ de pornire de 3.500.000 de euro, şi cu o estimare între 3.500.000 şi 4.000.000 de euro, anunţă Artmark Historical Estate.

Clădirea a fost zidită în perioada interbelică, între 1919 şi 1925, cu faţada din cărămidă aparentă şi o bogată şi diversă decoraţie. Ea a fost ridicată pe o suprafaţă de 452 de metri pătraţi, cu 1.000 de metri pătraţi construiţi şi 21 de camere şi cinci băi.

Casa este monument istoric reprezentativ pentru patrimoniul cultural local, clasă B.

Construită pentru doctorul Anton Dobrovici, imobilul reprezintă unul dintre cele mai remarcabile exemple de arhitectură rezidenţială ce poartă semnătura profesorului Duiliu Marcu, în care plastica de inspiraţie neoromânească se îmbină cu o abordare modernistă a spaţiului. O arhitectură simplă, a detaliului, în care interiorul primeşte aceeaşi atenţie ca exteriorul.

Casa a fost naţionalizată în anii comunismului şi compartimentată în mai multe apartamente, readusă la forma iniţială în 1990. În 2008 a fost transformată în Casa Frumoasă, un magazin destinat vestimentaţiei de lux. Lucrările efectuate în 2008-2009 au fost realizate de arhitecta Elena Busato. Casa dispune de lift, mozaic care îmbracă pardoseala holului de la intrare, tapet cu motive vegetale.  

În 2011, a fost amenajat podul şi a fost construit un restaurant în curtea dinspre strada Clopotarii Vechi - o construcţie elegantă, pe structură metalică şi complet vitrată. Mobilierul marca Christopher Guy, mozaicul Sicis sau candelabrul Seguso susţin atmosfera aristocrată a spaţiului.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite