Carlo Goldoni reloaded, la Librăria Humanitas de la Cişmigiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maia Morgenstern     FOTO: David Muntean
Maia Morgenstern     FOTO: David Muntean

Libraria Humanitas de la Cismigiu va fi gazda unei noi seri italiene luni, 19 decembrie, ora 19. Evenimentul este dedicat volumului bilingv Memorii italiene de Carlo Goldoni, recent aparut in colectia „Biblioteca italiana“, in traducerea si ingrijirea Mirunei Bulumete, cu o prefata de Carmelo Alberti si cronologie de Smaranda Bratu Elian. La eveniment vor vorbi Marina Constantinescu, Maia Morgenstern si Miruna Bulumete.

„Dincolo de calitatea narativa si de necesitatea definirii propriei vocatii teatrale, textele din Prefete demonstreaza cat de important este pentru autorul de comedii sa-si plaseze intreaga opera intr-un proiect bine structurat, ce corespunde unei conceptii despre lume inspirate de o puternica moralitate civica si de o inflacarata idee de libertate.

Goldoni este un ganditor al secolului al XVIII-lea, precum vestitii philosophes francezi, un intelectual care isi apara rolul de reformator, bine ancorat in societatea timpului sau, un scriitor care exalta spiritul Venetiei, oras al teatrului si oras-teatru.

In fine, din paginile Memoriilor italiene reiese cu claritate intentia lui de a le impartasi cititorilor si spectatorilor de maine ratiunile cele mai profunde din care izvoraste teatrul sau, acelea pe care in editia Pasquali le imbraca in haina unei scriituri cu valoare universala, spre beneficiul generatiilor viitoare.“ (Carmelo Alberti)

image
CulturăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite