Care sunt cele mai frumoase cărţi din România, din punct de vedere al graficii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cititorii apreciază şi imaginea grafică a  cărţilor
Cititorii apreciază şi imaginea grafică a  cărţilor

Volumul "Serii. Multipli. Realisme.", de Nicu Ilfoveanu, a câştigat premiul I la concursul naţional de design de carte "Cele mai frumoase cărţi din România", laureaţii ediţiei din 2014 fiind anunţaţi luni seară, la gala de premiere care a avut loc la UNAgaleria din Bucureşti.

Luni seară, la UNAgaleria din Bucureşti a avut loc gala de premiere a câştigătorilor celei de-a treia ediţii a concursului naţional de design de carte.
Premiile au fost înmânate de reprezentanţi ai partenerilor proiectului, iar în intervenţiile acestora au fost prezentate fragmente din argumentaţia juriului pentru acordarea fiecărui premiu. Organizatorii proiectului "Cele mai frumoase cărţi din România" au acordat o distincţie specială pentru excelenţă în susţinerea şi promovarea cărţilor frumoase Institutului Francez din Bucureşti, reprezentat de directorul instituţiei, Christophe Gigaudaut.
La concursul naţional de design de carte "Cele mai frumoase cărţi" 2014 premiul I a mers către volumul "Serii. Multipli. Realisme.", de Nicu Ilfoveanu, premiul al II-lea a fost obţinut de "Mickey pe Dunăre", de Cristian Dârstar şi Alexandru Berceanu, iar premiul al III-lea a fost câştigat de "Carte de activităţi şi colorat cu desene de Dan Perjovschi".


De asemenea, premiul pentru ilustraţie de carte a fost câştigat de "Album de familie", de Oana Alexandra Achiţei, premiul pentru carte dedicată copiilor a fost câştigat de "Domnişoara Poimâine şi joaca de-a timpul", de Adina Rosetti şi Cristiana Radu, premiul pentru album a fost câştigat de "Carte de vizită" - Fabrik -72 + 87, premiul pentru tânăr designer a fost câştigat de "Ţică! Ceauşescu has fallen!", de Andreea Dobrin, premiul pentru carte de artist a mers către "Dracu'la Atak", de Suzana Dan, Mircea Pop, Cristian Prandea, Giorge Roman, Robert Obert, Larisa Siaru, Radu Carp, Sinboy şi Atak.

Cele mai frumoase carti

Totodată, a fost acordat premiul pentru experiment tipografic, care i-a revenit Andreei Mihaiu. Menţiunea juriului a mers către "Bekebeli 1913 (Anul de pace 1913)", de Hajdú Farkas-Zoltán.
Expoziţia "Cele mai frumoase cărţi din România" este deschisă publicului până pe 16 octombrie, la UNAgaleria din Bucureşti. Prin contribuţia Institutului Francez din Bucureşti, este expusă şi o selecţie reprezentativă de cărţi frumoase din Franţa. Curatorul expoziţiei este Irina Damian, iar punerea în practică a conceptului expoziţional a fost realizată cu sprijinul Institutului Cultural Român.
În 2014, în concursul "Cele mai frumoase cărţi" au fost înscrise 196 de titluri, dintre care juriul a selectat 39 de volume/ serii, expuse concomitent în luna octombrie la UNAgaleria din Bucureşti şi în Pavilionul României la Târgul Internaţional de Carte de la Frankfurt, deschis în perioada 8 - 12 octombrie.
Proiectul cultural "Cele mai frumoase cărţi 2014" este organizat de Asociaţia pentru Performanţă şi Cultură şi este finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional. Mai multe informaţii despre proiect se găsesc pe site-ul www.celemaifrumoasecarti.ro.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite