C├ónt─ârea┼úa AC Leonte prezint─â noul s─âu proiect ÔÇ×ReveriesÔÇť, ├«n premier─â la ARCUB

0
0

Prim─âria Municipiului Bucure┼čti, prin ARCUB, v─â invit─â joi, 9 februarie, de la 19:30 la cel de-al doilea concert din seria ARTIST IN RESIDENCE 2017. ANA CRISTINA LEONTE vine la ARCUB cu un nou proiect, Reveries, ce combin─â jazz-ul cu muzica psihedelic─â ┼či electro. Invita┼úi speciali: Marina Arsene, Nicoleta Gavrili┼ú─â & Roxana Ardelean (The Twisters).

ÔÇ×ReveriesÔÇť este noul proiect al vocalistei Ana-Cristina Leonte, prezentat ├«n premier─â in cadrul stagiunii ARTIST IN RESIDENCE. Sub acest generic vor fi prezentate o serie de compozi┼úii menite s─â contureze o stare de visare lucid─â, aceasta reprezent├ónd nu doar o ├«ncercare de evadare, ci mai degrab─â de a invoca, at├ót ├«n con┼čtiin┼úa muzicienilor, c├ót ┼či ├«n cea a ascult─âtorilor, ideea de transcenden┼ú─â, de rela┼úionare cu ceea ce este mai presus ┼či dincolo de starea de spirit necesar─â pentru simpla supravie┼úuire ├«n lumea material─â.

ÔÇ×A-C Leonte este considerat─â la ora actual─â una dintre cele mai bune voci feminine, reprezent├ónd at├ót scena de jazz rom├óneasc─â, c├ót ┼či zona muzical─â underground ├«n care s-a impus prin recentul s─âu album Angel minus Wings. A lansat ├«n 2014 albumul s─âu de debut intitulat Secret Lover, care este primul album de autor creat de o vocalist─â de jazz din Rom├ónia. A traversat o varietate de experien┼úe muzicale care au contribuit la evolu┼úia sa ca artist ┼či ca muzician: de la c├óntatul la vioar─â ├«n orchestr─â, muzic─â de camer─â sau trupe de rock, la propriul cvintet de jazz (Ana-Cristina Leonte Quintet/ Javra ÔÇô al─âturi de pianistul Albert Tajti, tobo┼čarul Tavi Scurtu, saxofonistul Alex Munte ┼či basistul Michael Acker) sau colaborarea cu cei mai importan┼úi arti┼čti ai jazzului rom├ónesc ┼či interna┼úional (Mircea Tiberian, John Betsch, Chris Dahlgren, Juh├ísz G├íbor, Cristian Soleanu, George Dumitriu, Alexandru Arcus, Ciprian Pop, etc), de la c├óntatul ├«ntr-un grup accapella (Blue Noise, Jazzappella), la primele explor─âri electronice al─âturi de arti┼čti ca Electric BrotherÔÇť, comunic─â ARCUB.

ANA-CRISTINA LEONTE - REVERIES

Ana-Cristina Leonte - voce, vioar─â & fx | Albert Tajti ÔÇô claviaturi | Alex Arcus ÔÇô saxofon alto & fx | Tavi Scurtu - baterie, samplere & fx | Michael Acker ÔÇô bass electric

Biletele pot fi achizi┼úionate online de pe http://arcub.ro/ ┼či http://www.bilet.ro/ sau de la casa de bilete de la sediul ARCUB (Strada Lipscani, nr. 84-90).

ARTIST IN RESIDENCE

Av├ónd drept tem─â propus─â de pianistul Lucian Ban ÔÇ×Jazz-ul ├«n secolul XXI ÔÇô de la tradi┼úie la avangard─âÔÇŁ,┬á programul ARTIST IN RESIDENCE continu─â ├«n 2017 seria concertelor de jazz cu proiecte originale, care vor fi┬á prezentate ├«n premier─â. Programul se remarc─â printr-o selec┼úie spectaculoas─â de muzicieni rom├óni ┼či interna┼úionali.

19 ianuarie ÔÇô IORDACHE prezint─â SUITA TITAN (muzica inspirata de cartierul Titan)

9 februarie ÔÇô ANA CRISTINA LEONTE prezint─â REVERIES

23 februarie ÔÇô MIRCEA TIBERIAN (RO) | JOHN BETSCH (SUA) | JORIS TEEPE
(SUA/NL) prezint─â BOTH SIDES OF THE RIVER

9 martie ÔÇô SEBASTIAN SPANACHE TRIO prezint─â THE FURNACE (preview)

23 martie ÔÇô IANCU DUMITRESCU & ANA-MARIA AVRAM ┼či HYPERION INTERNATIONAL ENSEMBLE (11 muzicieni din SUA, UK, Israel, Rom├ónia) prezint─â MUZIC─é HIPER-SPECTRAL─é

Programul ARTIST IN RESIDENCE invit─â muzicieni de jazz s─â curatorieze un sezon de concerte cu o tem─â propus─â de ei ├«n┼či┼či. Arti┼čtii ├«n reziden┼ú─â devin curatori ┼či performeri ai unor stagiuni tematice care prezint─â publicului din Bucure┼čti muzicieni rom├óni ┼či interna┼úionali ├«n proiecte ce ilustreaz─â tema aleas─â. Programul ├«┼či dore┼čte s─â devin─â o pepiniera pentru noile direc┼úii ├«n jazz-ul rom├ónesc ┼či european, o platform─â pentru creativitatea scenei muzicale din Rom├ónia.

image
image
Jazz-ul la ├«nceputul acestui mileniu este mai divers ┼či mai viu ca niciodat─â ÔÇô o muzic─â cu adev─ârat global─â, jazz-ul a devenit un limbaj universal care adopt─â ┼či este influen┼úat de miriade de surse complementare ┼či genuri muzicale: de la muzica clasic─â sau cea cameral─â de sorginte european─â, la muzica diverselor popoare sau cea etno, de la rock ┼či hip hop, la muzica electronic─â, jazz-ul a ar─âtat o capacitate extraordinar─â de a le ├«ngloba pe toate acestea ┼či de a crea noi direc┼úii ├«n secolul XXI - Lucian Ban, curator ARTIST IN RESIDENCE.
image


Ultima or─â

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite