Cântăreaţa AC Leonte prezintă noul său proiect „Reveries“, în premieră la ARCUB

0
0

Primăria Municipiului Bucureşti, prin ARCUB, vă invită joi, 9 februarie, de la 19:30 la cel de-al doilea concert din seria ARTIST IN RESIDENCE 2017. ANA CRISTINA LEONTE vine la ARCUB cu un nou proiect, Reveries, ce combină jazz-ul cu muzica psihedelică şi electro. Invitaţi speciali: Marina Arsene, Nicoleta Gavriliţă & Roxana Ardelean (The Twisters).

„Reveries“ este noul proiect al vocalistei Ana-Cristina Leonte, prezentat în premieră in cadrul stagiunii ARTIST IN RESIDENCE. Sub acest generic vor fi prezentate o serie de compoziţii menite să contureze o stare de visare lucidă, aceasta reprezentând nu doar o încercare de evadare, ci mai degrabă de a invoca, atât în conştiinţa muzicienilor, cât şi în cea a ascultătorilor, ideea de transcendenţă, de relaţionare cu ceea ce este mai presus şi dincolo de starea de spirit necesară pentru simpla supravieţuire în lumea materială.

„A-C Leonte este considerată la ora actuală una dintre cele mai bune voci feminine, reprezentând atât scena de jazz românească, cât şi zona muzicală underground în care s-a impus prin recentul său album Angel minus Wings. A lansat în 2014 albumul său de debut intitulat Secret Lover, care este primul album de autor creat de o vocalistă de jazz din România. A traversat o varietate de experienţe muzicale care au contribuit la evoluţia sa ca artist şi ca muzician: de la cântatul la vioară în orchestră, muzică de cameră sau trupe de rock, la propriul cvintet de jazz (Ana-Cristina Leonte Quintet/ Javra – alături de pianistul Albert Tajti, toboşarul Tavi Scurtu, saxofonistul Alex Munte şi basistul Michael Acker) sau colaborarea cu cei mai importanţi artişti ai jazzului românesc şi internaţional (Mircea Tiberian, John Betsch, Chris Dahlgren, Juhász Gábor, Cristian Soleanu, George Dumitriu, Alexandru Arcus, Ciprian Pop, etc), de la cântatul într-un grup accapella (Blue Noise, Jazzappella), la primele explorări electronice alături de artişti ca Electric Brother“, comunică ARCUB.

ANA-CRISTINA LEONTE - REVERIES

Ana-Cristina Leonte - voce, vioară & fx | Albert Tajti – claviaturi | Alex Arcus – saxofon alto & fx | Tavi Scurtu - baterie, samplere & fx | Michael Acker – bass electric

Biletele pot fi achiziţionate online de pe http://arcub.ro/ şi http://www.bilet.ro/ sau de la casa de bilete de la sediul ARCUB (Strada Lipscani, nr. 84-90).

ARTIST IN RESIDENCE

Având drept temă propusă de pianistul Lucian Ban „Jazz-ul în secolul XXI – de la tradiţie la avangardă”,  programul ARTIST IN RESIDENCE continuă în 2017 seria concertelor de jazz cu proiecte originale, care vor fi  prezentate în premieră. Programul se remarcă printr-o selecţie spectaculoasă de muzicieni români şi internaţionali.

19 ianuarie – IORDACHE prezintă SUITA TITAN (muzica inspirata de cartierul Titan)

9 februarie – ANA CRISTINA LEONTE prezintă REVERIES

23 februarie – MIRCEA TIBERIAN (RO) | JOHN BETSCH (SUA) | JORIS TEEPE
(SUA/NL) prezintă BOTH SIDES OF THE RIVER

9 martie – SEBASTIAN SPANACHE TRIO prezintă THE FURNACE (preview)

23 martie – IANCU DUMITRESCU & ANA-MARIA AVRAM şi HYPERION INTERNATIONAL ENSEMBLE (11 muzicieni din SUA, UK, Israel, România) prezintă MUZICĂ HIPER-SPECTRALĂ

Programul ARTIST IN RESIDENCE invită muzicieni de jazz să curatorieze un sezon de concerte cu o temă propusă de ei înşişi. Artiştii în rezidenţă devin curatori şi performeri ai unor stagiuni tematice care prezintă publicului din Bucureşti muzicieni români şi internaţionali în proiecte ce ilustrează tema aleasă. Programul îşi doreşte să devină o pepiniera pentru noile direcţii în jazz-ul românesc şi european, o platformă pentru creativitatea scenei muzicale din România.

image
image
Jazz-ul la începutul acestui mileniu este mai divers şi mai viu ca niciodată – o muzică cu adevărat globală, jazz-ul a devenit un limbaj universal care adoptă şi este influenţat de miriade de surse complementare şi genuri muzicale: de la muzica clasică sau cea camerală de sorginte europeană, la muzica diverselor popoare sau cea etno, de la rock şi hip hop, la muzica electronică, jazz-ul a arătat o capacitate extraordinară de a le îngloba pe toate acestea şi de a crea noi direcţii în secolul XXI - Lucian Ban, curator ARTIST IN RESIDENCE.
image
Mai multe - Cultură

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite