Călin Peter Netzer, din nou în cărţi pentru Ursul de Aur: „Ana, mon amour“ a fost selectat în competiţia oficială a Festivalului de Film de la Berlin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rolurile principale sunt interpretate de actorii Diana Cavallioti şi Mircea Postelnicu
Rolurile principale sunt interpretate de actorii Diana Cavallioti şi Mircea Postelnicu

Filmul „Ana, mon amour“, în regia lui Călin Peter Netzer, bazat pe romanul „Luminiţa, mon amour“, semnat de scriitorul Cezar Paul Bădescu, a fost selectat în competiţia oficială a celei de-a 67-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin.

„Ana, mon amour“, noul film al lui Călin Peter Netzer ce va putea fi vizionat în cinematografele din România începând cu data de 3 martie, a fost selectat în competiţia oficială a Berlinalei 2017, ce se va desfăşura în perioada 9-19 februarie. 

Organizatorii Berlinalei au anunţat primele 14 titluri ce vor concura în competiţia oficială, alături de România fiind producţii şi co-producţii din Belgia, Chile, Cehia, Danemarca, Finlanda, Franţa, Germania, Marea Britanie, Ungaria, Liban, Polonia, Portugalia, Senegal, Slovacia, Spania, Suedia şi Statele Unite. Lista completă a filmelor nominalizate o puteţi consulta mai jos. 

„Ana, mon amour“, o poveste despre încercarea şi eşecul de a construi o relaţie de iubire

După ce a câştigat Ursul de Aur cu „Poziţia copilului“, regizorul Călin Peter Netzer revine pe marile ecrane cu un nou film ce explorează dinamica celor mai importante relaţii din viaţa unui om. „Ana, mon amour“ este analiza unei poveşti de dragoste, o incursiune atipică ce surprinde cele mai tensionate şi delicate momente din evoluţia unui cuplu. 

image

Toma şi Ana se cunosc în facultate, se apropie rapid şi încep o relaţie care devine în scurt timp o luptă contra tuturor. Din cauza unor probleme din copilărie, Ana are frecvent atacuri de panică, iar Toma îşi asumă rolul de protector necondiţionat. Deşi pare să deţină controlul asupra relaţiei, ani mai târziu el se trezeşte gravitând în jurul unei femei pe care nu o poate înţelege, forţându-se până la limită în încercarea de a o salva.

Conform regizorului, filmul nu explorează erodarea relaţiei celor doi, ci mai degrabă imposibilitatea de a construi în mod corespunzător o relaţie. „Ana, mon amour“ este o poveste despre încercarea unui om de a afla cum ceea ce nu a văzut, ceea ce nu a spus, chiar şi ceea ce nu a gândit i-au format viaţa.

Cine a dat viaţa romanului „Ana, mon amour“

Rolurile principale sunt interpretate de actorii Mircea Postelnicu şi Diana Cavallioti.

Diana Cavallioti este cunoscută publicului pentru rolurile sale din „Amintiri din epoca de Aur-2“ şi din serialele de televiziune „Cu un pas inainte“ şi „O săptămână nebună“, fiind acum la prima colaborare cu regizorul Călin Peter Netzer.

Revelaţia acestui film este Mircea Postelnicu, care odată cu prestaţia sa din filmul „Ana, mon amour“ marchează primul său rol principal într-un lungmetraj, după ce a jucat în piese de teatru precum „Biloxi Blues“  (regia Iarina Demian), „One nite stand“  (regia Dan Vasile), „Revanşa“ (regia Vlad Cristache) şi „Cum vă place“ (regia Vlad Cristache).

image

Din distribuţia „Ana, mon amour“ mai fac parte actorii Adrian Titieni, Vlad Ivanov Carmen Tănase, Vasile Muraru, Tania Popa şi Igor Caras Romanov. Scenariul este semnat de Călin Peter Netzer, Cezar Paul Bădescu şi Iulia Lumânare, şi a fost inspirat de romanul „Luminiţa, mon amour“ scris de Cezar Paul Bădescu. Directorul de imagine este Andrei Butică, montajul şi sound design-ul îi aparţin Danei Bunescu, decorurile sunt realizate de Mihaela Popescu, costumele de Augustina Stanciu, sunetul înregistrat de Andre Rigaut, iar machiajul a fost realizat de Christina Paul. Producătorii filmului sunt Călin Peter Netzer şi Oana Iancu.

„Ana, mon amour“ este al patrulea lungmetraj al lui Călin Peter Netzer. El a semnat regia filmelor: „Maria“ (2003), premiat la prestigiosul Festival de la Locarno, „Medalia de onoare“ (2009), care a câştigat premiul Silver Alexander la Thessaloniki, şi „Poziţia copilului“ (2013), filmul românesc care în perioada lansării sale cinematografice a deţinut recordul pentru cel mai mare succes de box office al ultimilor 15 ani.

„Ana, mon amour“ este o producţie Parada Film în co-producţie cu Augenschein Filmproduktion (DE) şi Sophie Dulac Productions (FR). 

Lista primelor 14 producţii selectate în competiţia oficială a Festivalului de Film de la Berlin 2017

A teströl és a lélekröl/On Body and Soul

Ungaria

Ana, mon amour

România / Germania / Franţa

Beuys (documentar)

Germania

    

Colo

Portugalia / Franţa

The Dinner

SUA

Félicité 

Franţa / Senegal / Belgia / Germania / Liban

The Party 

Marea Britanie

    

Pokot/ Spoor

Polonia / Germania / Cehia/ Suedia/ Slovacia

    

Toivon tuolla puolen/ The Other Side of Hope

Finlanda

    

Una Mujer Fantástica/ A Fantastic Woman

Chile / Germania / SUA / Spania

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite