„Câini“, de Bogdan Mirică, cel mai bun lungmetraj străin de debut, la gala premiilor Sindicatului criticilor francezi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Filmul ”Câini”, regizat de Bogdan Mirică, a fost desemnat cel mai bun lungmetraj străin de debut, luni seară, la gala premiilor decernate de Sindicatul Francez al Criticilor de Cinema (SFCC), informează The Hollywood Reporter, citat de News.ro.

Sindicatul Francez al Criticilor de Cinema (SFCC) organizează Semaine de la Critique, o secţiune paralelă  în cadrul Festivalului de Film de la Cannes. Gala de decernare a trofeelor anuale SFCC a avut loc luni seară, la Cinemateca Franceză din Paris.

Filmul ”Câini”, regizat de Bogdan Mirică, a fost desemnat cel mai bun lungmetraj străin de debut. Această peliculă a avut premiera la ediţia din 2016 a Festivalului de la Cannes în secţiunea Un Certain Regard.

Thrillerul ”Câini”, lungmetrajul de debut al regizorului Bogdan Mirică, a fost recompensat cu Premiul criticii - FIPRESCI pentru secţiunea Un Certain Regard la Cannes, Trofeul Transilvania la TIFF 2016 şi cu două premii la Festivalul de Film de la Sarajevo.

Pelicula spune povestea lui Roman, un tânăr de la oraş, care ajunge într-un sat izolat din Dobrogea, unde are de gând să vândă pământul moştenit de la bunicul său care a murit cu câteva luni în urmă. În timp ce face demersurile pentru vânzarea moşiei, Roman devine, treptat, martorul unor evenimente bizare. 

În distribuţie, alături de Dragoş Bucur, Vlad Ivanov şi Gheorghe Visu, apar Teodor Corban, Raluca Aprodu, Costel Caşcaval şi Constantin Cojocaru.

Bogdan Mirică, recunoscut pentru serialul ”Umbre” (HBO), semnează regia şi scenariul. 

Luni seară, la gala premiilor decernate de SFCC, lungmetrajul ”Elle”, de Paul Verhoeven, a fost desemnat ”cel mai bun film francez”. 

La categoria ”cel mai bun film străin” s-a impus pelicula ”Aquarius”, de Kleber Mendonca Filho, o dramă braziliană cu Sonia Braga în rolul principal, ce a avut premiera la Cannes 2016. 

Cel mai bun lungmetraj francez de debut a fost desemnat filmul ”Diamant Noir”, regizat de Arthur Harari. 

Cel mai bun scurtmetraj francez a fost desemnat ”L'Age des sirènes”, de Héloise Pelloquet. 

SFCC atribuie trofee şi în domeniul producţiilor de televiziune. Astfel, serialul ”Le Bureau des légendes”, cu Mathieu Kassovitz în rolul principal, s-a impus la categoria ”cel mai bun serial francez”, producţia ”Le passe-muraille” a triumfat la categoria ”cea mai bună ficţiune franceză”, iar ”Nous, ouvriers” a câştigat trofeul aferent categoriei ”cel mai bun documentar TV francez”.

Sindicatul Francez al Criticilor de Cinema (SFCC) este alcătuit din peste 250 de jurnalişti şi critici de film şi televiziune. În prezent, SFCC este prezidat de Isabelle Danel, critic de film la publicaţia Première.

CulturăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite