Bogdan Dumitrache: „Şi eu am avut certuri cu ai mei“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bogdan Dumitrache, fiul din
filmul „Poziţia copilului“ FOTO: berlinale.de
Bogdan Dumitrache, fiul din filmul „Poziţia copilului“ FOTO: berlinale.de

Rolul fiului, în „Poziţia copilului“, este interpretat remarcabil de Bogdan Dumitrache. Actorul de 35 de ani, cu experienţă în roluri grele, cu substrat psihologic, de la serialul HBO „În derivă“ la filmul regizorului Adrian Sitaru (unde joacă tot un fiu) „Din dragoste, cu cele mai bune intenţii“ (2011), Bogdan şi-a apropiat fiecare personaj.

„Adevărul“: De unde vine cinismul personajului tău?
Bogdan Dumitrache: De la scenarişti.

Nu e în tine?
Ba e şi în mine. Atât timp cât reuşesc să îl fac credibil sunt laturi pe care pot să le acopăr, deci ar putea exista şi în mine, numai că eu fac alte alegeri.

Ce ai regăsit în personaj şi ce a trebuit să construieşti?
În personaj am regăsit răsfăţul pe care mi l-a dat maică-mea şi certurile pe care le-am avut cu taică-miu. A trebuit să construiesc tot ce e peste normal. Şi eu am avut certuri cu ai mei, dar niciodată nu am ajuns la certuri cu înjurături şi nici nu am ajuns în situaţia să am un accident în care să omor pe cineva.

Ce ai face?
Nu ştiu ce aş face. Eu acolo am jucat un blocaj mental, emoţional care presupun că mi s-ar întâmpla şi mie. Ca logică am construit, aşa, în momentul în care se întâmplă aşa ceva apare o lipsă de perspectivă. Singura perspectivă pe care o vezi este închisoarea. Şi cred că asta te blochează.

Cum te-ai simţit pe scena Berlinalei?
Excelent. E ceva acolo foarte special, deşi e foarte multă tensiune, te relaxează cumva.

Cum arăta sala de pe scenă?
Frumos. O sală mare, cu mulţi oameni care când s-au ridicat să ne aplaude a fost copleşitor. La premieră, când simţi că filmul este bine primit, nu ai cum să fii decât fericit.

Ai slăbit mult faţă de cum arăţi în film. De ce?
Am început să slăbesc pentru un rol în viitorul film al lui Cornel Porumboiu şi slăbesc în continuare, dar nu ştiu de ce.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite