Anamaria Marinca va juca în spectacolul de teatru „Routes”, la Royal Court Theatre din Londra

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Anamaria Marinca, în rolul Otiliei, din pelicula "4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile", în regia lui Cristian Mungiu (2007).  FOTO: cinemagia.ro
Anamaria Marinca, în rolul Otiliei, din pelicula "4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile", în regia lui Cristian Mungiu (2007).  FOTO: cinemagia.ro

Actriţa Anamaria Marinca va juca în spectacolul de teatru „Routes” de Rachel De-lahay, în regia lui Simon Godwin, care va fi pus în scenă la Royal Court Theatre din Londra, în perioada 20 septembrie-12 octombrie, informează thestage.co.uk.

Anamaria Marinca (35 de ani), recompensată cu premiul BAFTA pentru rolul din drama de televiziune „Sex Traffic”, regizată de David Yates (2005), şi cunoscută  pentru interpretarea din filmul „4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile” de Cristian Mungiu – film premiat cu trofeul Palme d'Or la Cannes (2007) - a fost distribuită în „Routes”, o piesă de teatru despre „migraţie şi exil”, după cum afirmă presa britanică.

Actriţa va juca în spectacolul  „Routes” alături de actorii Peter Bankolé, Fiston Barek, Calvin Demba, Claire Lams şi Seun Shote.

Rolul Otilia din filmul  „4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile” i-a adus Anamariei Marinca, în 2007, premiul pentru Cea mai bună actriţă a anului, în cadrul Festivalul Internaţional al Filmului de la Stockholm, iar în 2008, premiul FIPRESCI pentru Cea mai bună actriţă, la Festivalul de la Palm Springs. 

De asemenea, Anamaria Marinca a mai jucat  filme precum: „Cinci minute în rai”/ „Five Minutes of Heaven” (BBC TV), alături de Liam Neeson şi James Nesbitt, în „Hotel Babylon” (BBC TV) şi în „Boogie” de Radu Muntean. 

Cultură


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri