"Aferim!" se lansează pe DVD şi Blu-Ray

0
Publicat:
Ultima actualizare:
De pe marile ecrane, "Aferim!" va ajunge şi la cinefilii care îl vor pe DVD sau Blu-Ray    FOTO: Florin Ghioca
De pe marile ecrane, "Aferim!" va ajunge şi la cinefilii care îl vor pe DVD sau Blu-Ray    FOTO: Florin Ghioca

Lungmetrajul “Aferim!”, în regia lui Radu Jude, va fi disponibil de la sfârşitul acestei săptămâni pe DVD şi Blu-Ray. Unul dintre cele mai de amploare proiecte cinematografice româneşti din ultimii ani, "Aferim!" a câştigat, la începutul anului, trofeul Ursul de Argint pentru cea mai bună regie la Festivalul de la Berlin, dar şi numeroase alte premii.

Lungmetrajul produs de Ada Solomon este cel mai de succes film românesc al anului, înregistrând aproape 77.000 de spectatori în sălile de cinema.

"Aferim!", de Radu Jude, este un un film istoric a cărui acţiune are loc în Ţara Românească a începutului de secol XIX. Un zapciu, interpretat de actorul Teodor Corban, însoţit de fiul său (Mihai Comănoiu) caută un rob fugar (Cuzin Toma).

Atât DVD-ul cât şi Blu-Ray-ul conţin subtitluri în română, engleză şi franceză. Cele două formate vin însoţite de o broşură ce cuprinde un dicţionar de arhaisme, materiale apărute în publicaţii internaţionale dar şi un context istoric semnat de Constanţa Vintilă-Ghiţulescu, doctor în istorie şi civilizaţie la École des Hautes Études en Sciences Sociales, Paris, cercetător la Institutul de Istorie “Nicolae Iorga" şi profesor asociat la Facultatea de Sociologie a Universităţii Bucureşti. 

În premieră în România, ambele variante vin cu o versiune accesibilizată pentru persoanele cu deficienţe de vedere. În plus, atât dvd-ul cât şi Blu-Ray-ul conţin şi scurtmetrajele “O umbră de nor” şi “Trece şi perete”, ambele regizate de Radu Jude. Filmul va putea fi găsit în reţeaua Librăriilor Cărtureşti, Librăria “Anthony Frost” din Bucureşti şi Librăria Habitus din Sibiu.

CulturăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite