„Adevărul“ vă aduce „La Traviata“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Creaţia lui Giuseppe Verdi, cel de-al doilea titlu din colecţia „Mari spectacole de operă“, va fi distribuită vineri. Pachetul „La Traviata“ conţine un album, un CD şi un DVD. În înregistrarea de pe CD o veţi putea asculta pe Maria Callas, preţul pachetului fiind de 19,99 lei.

Premiera operei „La Traviata", cu o muzică cutremurătoare compusă de Giuseppe Verdi, a avut loc la Veneţia, la 6 martie 1853.

Interpretarea  legendară a  rolului Violetta din operă, inspirat de personajul lui Dumas-fiul, a fost cea a Mariei Callas, în regia lui  Carlo Maria Giulini. Astfel, pe CD-ul cu „La Traviata", distribuit vineri împreună cu „Adevărul", veţi putea asculta o inegalabilă Callas, acompaniată de Orchestra şi Corul Scalei din Milano în  anul 1955. 

Înregistrarea operei de pe DVD, din anul 2005, cu Orchestra şi Corul Opernhaus din Zürich, dirijate de Franz Welser-Möst, are, de asemenea, o distribuţie extraordinară: soprana Eva Mei (Violetta) şi tenorul Piotr Beczała (Alfredo).

DVD-ul cu „La Traviata" este subtitrat în limba română. Regia operei montate la Zürich îi aparţine lui Jürgen Flimm, „un simplificator genial", aşa cum l-au numit criticii.

„Mari spectacole de operă“

image
Cultură



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite