Actorul Bogdan Muşatescu a murit la 75 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Actorul Teatrului Naţional I.L.Caragiale din Bucureşti, Bogdan Muşatescu, a încetat din viaţă la vârsta de 75 de ani. Fiul celebrului dramaturg şi umorist Tudor Muşatescu, a jucat în numeroase spectacole pe prima scenă a ţării.

Bobi, sau Nea Bobiţă, aşa cum îi spuneau apropiaţii, a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică, Bucureşti, promoţia 1964, clasa profesor Jules Cazaban. A jucat în aproape 50 de spectacole pe scena TNB, a fost asistent de regie şi a avut roluri în teatrul radiofonic, dar şi în spectacole de televiziune.

"Anul începe rău, cu moartea colegului meu de Naţional, Bogdan Muşatescu, un om de o rară frumuseţe sufletească, om care a îndurat cu o extraordinară demnitate povara celebrităţii numelui său şi care a câştigat bătălia pe care a dus-o permanent cu sine. Într-o echipă de tineri cum eram noi la Naţional, Bobi făcea legătura dintre generaţii şi dintre noi înşine. Să-l aibă Dumnezeu în grija sa!", a scris pe pagina sa de Facebook actorul Mihai Mălaimare.

Primul rol al lui Bogdan Muşatescu a fost Pajul, din spectacolul "Maria Stuart" de Friedrich Schiller, în regia Miron Nicolescu, imediat după absolvirea facultăţii, urmat de roluri în spectacole semnate de Sică Alexandrescu, Moni Ghelerter, Horea Popescu, Radu Penciulescu, Ion Cojar, Grigore Gonţa, Victor Ioan Frunză, Felix Alexa. 

Bogdan Muşatescu a mai avut şi alte roluri în teatru radiofonic şi în televiziune. A fost, de asemenea, asistent de regie, în 1983, la spectacole regizate de Grigore Gonţa şi Mihai Berechet. Ultimul său rol a fost acela al unui director în spectacolul "Omul cu mârţoaga" de George Ciprian, regia Anca Bradu, în 2011.

Trupul neînsufleţit al actorului a fost depus la Capela Cimitirului Bellu şi va fi înmormântat la acelaşi cimitir, joi, 5 ianuarie, de la ora 13.00.

CulturăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite