Actorii tineri trec pe primul plan în preferinţele spectatorilor. Andi Vasluianu şi Dan Bordeianu mai iubiţi decât Repan sau Cotimanis

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Actorii tineri, cunoscuţi atât din filme, cât şi din spectacolele din sălile de teatru sunt printre cei mai iubiţi de spectatori. Astfel Andi Vasluianu, Dan Bordeianu şi Adrian Văncică au întrunit votul publicului, care vine la teatru special ca să-i vadă.

Pentru a-şi cunoaşte mai bine publicul, Teatrul Nottara a comandat un studiu din care să afle care sunt preferinţele teatrale şi nevoile spectatorilor, proiect iniţiat de directoarea Marinela Ţepuş şi realizat de IMAS Marketing şi Sondaje, în perioada mai 2013 - aprilie 2015, pe un eşantion de 10.709 spectatori ai Teatrului Nottara. Rezultatul a fost prezentat în această dimineaţă, în cadrul unei conferinţe de presă desfăşurtă la sediul teatrului. Prin „Juriul spectatorilor”, Teatrul Nottara şi-a propus un feed-back în timp real, asigurat prin completarea de către spectatori, după fiecare spectacol vizionat, a unor fişe de evaluare.

În ordine descrescătoare, spectatorii apreciază cel mai mult (păreri bune şi foarte bune) locul teatrului (88,0%), trupa de actori (82,4%), personalul (81,4%), regizorii (77,1%). Cel mai puţin apreciate de spectatori sunt acustica sălilor (68,5%), dotarea tehnică (60,7%), confortul sălilor (60,4%).

În 2012, la celălalt sondaj realizat de instituţie, printre artiştii preferaţi se numărau Alexandru Repan, Constantin Cotimanis, Ion Haiduc sau Mircea Diaconu. Dejam la acest nou studiu, preferinţele publicului s-au schimbat major, fiind preferaţi actorii din generaţii mai tinere, precum Andi Vasluianu, Dan Bordeianu sau Adrian Văncică. În ceea ce priveşte situaţia actriţelor, Catrinel Dumitrescu se menţine în top, iar lângă ea apar Ada Navrot, Ioana Calotă, Andreea Măcelaru Şofron, Victoria Cociaş.

De asemenea, potrivit acestui studiu, cele mai apreciate de spectatori au fost comediile, atât la Sala "Horia Lovinescu", cât şi la Sala "George Constantin". La Sala "Horia Lovinescu", punctajul cel mai mare a fost obţinut de spectacolele "Fazanul", de Georges Feydeau, în regia lui Alexandru Mâzgăreanu, "Scandal la Operă!", de Ken Ludwig, în regia lui Petre Bokor, şi "Titanic Vals", de Tudor Muşatescu, regizat de Dinu Cernescu, în timp ce, la Sala "George Constantin", pe primele trei locuri se află "Metoda" (Metoda Grönholm), de Jordi Galcéran, în regia lui Theodor-Cristian Popescu, "Ultimul Don Juan", de Neil Simon, regizat de Petre Bokor, şi "Aici nu-i de joacă", după Pauline Daumale, un spectacol de Catrinel Dumitrescu.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite