Articol publicitar

A doua ediţie Spotlight pune oraşul sub lumina reflectoarelor. Calea Victoriei devine pietonală între BCU şi Splaiul Independenţei între 5-8 mai 2016

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Festivalul luminilor

ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti vă invită la deschiderea oficială a celei de a doua ediţii Spotlight – Bucharest International Light Festival, ce va avea loc joi, 5 mai, de la 20:30, în Piaţa George Enescu. Zoli Toth Project şi britanicii de la Lords of Lightning sunt primii artişti care te vor face să vezi Capitala într-o altă lumină, din centru şi până-n cartiere.

Un show dinamic şi captivant dă startul Festivalului – Lords of lights este  un spectacol ce pune în scenă puterea electricităţii, la limita dintre realitate şi fantezie. Eroii fantastici ai acestei instalaţii folosesc bobina Tesla pentru a-şi arunca fulgere.

Cel mai nou proiect al reputatului muzician Zoli TOTH aduce în scenă instrumente clasice şi neconvenţionale, pe ritmuri pline de energie ce îmbină teme de inspiraţie folclorică şi un sound complet nou. #COCOON este cel mai nou show marca Zoli TOTH Project, un spectacol plin de dinamism şi energie. Zoli TOTH Project va deschide Spotlight Festival cu un fragment din #COCOON.

După evenimentul de deschidere instalaţiile vor putea fi descoperite pe traseul dintre Biblioteca Centrală Universitară şi Piaţa Naţiunile Unite, în perioada 5-8 mai, între orele 20:30 şi 23:00. 

Printre atracţiile din acest an se numără şi video-mapping-ul realizat de Mindscape Studio, Odă Bucuriei, care marchează Ziua Europei (9 mai). Cercul Militar va fi scena unui poem vizual de forme şi culori spus pe acordurile lui Ludwing van Beethoven, în a patra mişcare a Simfoniei a 9-a. Mulţumiri Societăţii Române de Radiodifuziune şi Electric Brother.

O altă instalaţie de neratat este cea  realizată de artiştii români de la Aural Eye Visions Studio, proiectată pe clădirea BCR. Holo face este o hologramă de proporţii uriaşe, care vă oferă ocazia să controlaţi chipul unui zeu de lumină, uriaş ca dimensiuni şi prezenţă.

Descoperă toate atracţiile pe site-ul festivalului http://spotlightfestival.ro/

Anul acesta, Spotlight stă sub semnul candidaturii oraşului Bucureşti la titlul de Capitală Europeană a Culturii în 2021. Priorităţile Bucureşti 2021, printre care accesul la artă şi migrarea evenimentelor culturale din centru spre periferia oraşului, se oglindesc şi în programul festivalului: Spotlight va fi prezent şi în cartierele bucureştene, prin iluminarea arhitecturală a unor clădiri emblematice – Foişorul de Foc, Colegiul Naţional „Gheorghe Şincai”, Statuia geniului „Leul”.

Zoli TOTH:

„Am creat #COCOON din dorinţa de aduce ceva nou pe piaţa muzicală din România. Am lucrat cu migală la fiecare piesă, coregrafie, efect, în încercarea de a transmite un mesaj optimist, de a spune fiecăruia în parte prin muzica noastră că ne putem reinventa, că un nou început ne aşteaptă oricând, că îmbrăţişând viaţa, renaştem. 

Spotlight Festival este o reprezentare perfectă a valorilor şi a mesajului pe care ne dorim să le transmitem. În afară de prestigiul şi notorietatea pe care le-a câştigat, în afară de artiştii de primă mână pe care îi aduce împreună, Spotlight Festival reuşeşte să pună în lumină lucrurile frumoase care ne înconjoară şi ne bucură prin abordări inedite, provocând practic la reinventare! Suntem onoraţi să fim parte a acestui festival.”

Accesul la eveniment este gratuit.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite