Conservator sau liberal, după cum vrea creierul!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit unui studiu apărut recent în revista Current Biology, „coloratura” politică a fiecăruia dintre noi depinde de mărimea anumitor zone ale creierului. Amigdala este de dreapta, iar cortexul anterior de stânga.

Să depindă într-adevăr convingerile noastre politice de volumul anumitor zone ale creierului? Studiile făcute în acest sens de neurocercetători au suscitat dintotdeauna dezbateri şi controverse şi acesta din urmă, oordonat de Ryota Kanai de la University College din Londra, nu face excepţie. 

Kanai şi colegii lui au analizat 90 studenţi, evaluaţi pe o scară de la unu la cinci, de la cel mai conservator la cel mai liberal, al căror creier a fost apoi analizat în detaliu, cu ajutorul rezonanţei magnetice.

Concluzia? Conservatorii dispun de o amigdală mai dezvoltată, în timp ce liberalii de un cortex cingulat anterior de dimensiuni mai mari. Şi dacă amigdala este implicată în procesarea reacţiilor la stimuli de ameninţare şi de frică, cortexul cingulat anterior devine mai activ în situaţii de conflict sau incertitudine.

Citiţi mai multe în "Ştiinţă şi tehnică"

Stil de viațăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite