„Comoara” ascunsă într-o cană cu fundul dublu care a aparţinut evreilor din lagărul morţii, descoperită la Muzeul Auschwitz FOTO

0
0
FOTO Daily Mail
FOTO Daily Mail

Personalul muzeului Auschwitz din Polonia a făcut o descoperire uluitoare în interiorul unei căni ruginite, cu fundul dublu, care a aparţinut unuia dintre prizonierii din lagărul morţii.

Personalul muzeului Auschwitz a descoperit, în interiorul unei căni care a aparţinut unuia dintre prizonierii din lagărul morţii, o ultimă comoară a acestuia. În cana ruginită, cu fundul dublu, se aflau un inel şi un lănţişor, din aur, care au stat ascunse mai bine de 70 de ani, de la închiderea Auschwitzului în 1945.

Printre miile de obiecte de bucătărie confiscate de nazişti de la oamenii deportaţi în lagărul Auschwitz-Birkenau, se aflau cele două bijuterii, despre care se crede că au fost realizate în Polonia între anii 1921 şi 1931. Acestea au fost descoperite în tip ce membrii personalului curăţau exponatele muzeului.

„În timpul curăţării şi emailării vaselor de bucătărie expuse, am descoperit că una dintre căni avea fundul dublu. Era bine realizată, dar din cauza trecerii timpului materialele s-au degradat treptat, iar cel de-al doilea fund s-a desprins. Acolo am găsit inelul şi lănţişorul învelit în pânză”, a explicat Hanna Kubik, reprezentant al muzeului în care sunt expuse mare parte in bunurile confiscate de nazişti de la evreii persecutaţi.

Bijuteriile descoperite în cană vor fi şi ele expuse în muzeu, „exact în forma în care au fost ascunse de proprietar, ca o mărturie a sorţii evreilor deportaţi în taberele de concentrare din Germania Nazistă”, a mai spus Kubik.

foto

FOTO Daily Mail

Stil de viață


Ultimele știri
Cele mai citite