Cele mai urâte lucruri cu care femeile nu ar trebui să se mai „atace“

0
0

Femeile, spre deosebire de bărbaţi, reuşesc de prea puţine ori să facă echipă: se critică, se trădează uşor şi răspândesc zvonuri unele despre altele. Această răutate mascată a avut un rol în evoluţia umană.

Relaţiile sociale dintre reprezentantele sexului feminin nu au fost niciodată paşnice, iar această agresivitate indirectă este adânc înrădăcinată în comportamentul femeilor. Dacă bărbaţii îşi exprimă agresivitatea prin contact fizic, femeile se folosesc de răutăţi pentru a-şi elimina rivalele, iar această particularitate le-a ajutat să aibă succes în cursa evoluţiei umane, susţin psihologii de la Universitatea Ottawa, citaţi de Live Science.

Datorită  rolului lor de a aduce pe lume copii şi de a-i creşte, femeile nu pot risca, la fel ca bărbaţii, să se agreseze fizic, pentru că eliminarea lor ar avea un impact deloc de neglijat asupra grupului. În schimb, bârfele şi trădările le ajută să facă alte femei mai puţin dezirabile în ochii bărbaţilor şi să le izoleze de grup. „Femeile concurează între ele, iar competiţia poate fi foarte acerbă. Forma acestei competiţii este de regulă agresiunea indirectă, pentru că acest tip de agresiune nu costă mult. Agresoarea nu riscă să fie rănită, însă poate face destul de mult rău“, spune Tracy Vaillancourt, profesor de pshihologie la Universitatea Ottawa şi coordonatoarea studiului. Ea mai spune că aceste răutăţi au ca ţintă în special femeile considerate a fi „prea disponibile din punct de vedere sexual“.       

Chiar dacă acest comportament îşi are rădăcinile în evoluţia umană, el poate fi controlat. Scriitoarea Lexi Herrick a identificat 18 răutăţi pe care multe femei şi le fac reciproc şi ar trebui să renunţe la ele:

Criticarea femeilor care se îmbracă provocator

Fiecare femeie este responsabilă pentru propriile decizii şi nu ar trebui să te simţi îndreptăţită să le critici alegerile vestimentare.

Comentariile despre silueta altor femei

Kilogramele în plus pot fi cauzate de o boală. Şi chiar dacă nu asta este cauza, asemenea răutăţi sunt foarte dureroase şi inutile.                                     

„Eşti atât de slabă“

Este o replică la fel de răutăcioasă precum comentariile despre kilogramele în plus.

Vânătoarea bărbaţilor „luaţi“ de alte femei

Respectă relaţiile celorlalte femei la fel cum ţi-ai dori ca relaţia ta să fie respectată de altele.

Invidia pe realizările altora

Încearcă să te bucuri de realizările altor femei. Poate au muncit din greu pentru a le obţine.

Complimentele-insultă

Iată un exemplu: „Noua tunsoare îţi vine foarte bine. Ar fi arătat şi mai bine dacă era mai scurtă“.

Acuzaţiile aduse „celeilalte femei“ când bărbatul înşală

Majoritatea femeilor acuză în primul rând amanta când descoperă că partenerul le-a fost infidel. În primul rând, este posibil ca „cealaltă femeie“ să nu ştie de existenţa ta. În al doilea rând, partenerul tău este cel care ţi-a jurat dragoste veşnică şi apoi te-a trădat. Nu te mai răzbuna pe amantă şi confruntă realitatea.

Răspândirea bârfelor

Uneori, femeile simt nevoia să spună tuturor că sunt supărate pe o altă femeie, dar mai puţin acesteia. Nu mai evita confruntarea cu ea, rezolvă conflictul ca un adult.

Divulgarea secretelor

Dacă o prietenă se confesează la tine şi te roagă apoi să nu mai spui nimănui, arată-i că-i eşti prietenă şi o respecţi suficient de mult încât să-ţi ţii promisiunea.  

Spiritul de competiţie

Suntem în aceeaşi echipă, iar când pornim certuri între noi, nu facem decât să creăm inutil tabere.

Comparaţiile între siluete

Îţi faci mai mult rău decât bine dacă te compari cu o femeie mai suplă. Iubeşteţi corpul şi acceptă-l aşa cum este, fără să te mai gândeşti că ar trebui să arăţi precum o altă femeie din jurul tău.

Criticarea personalităţii

Dacă o femeie este mai vorbăreaţă, nu mai spune despre ea că ar fi enervantă. De partea cealaltă, dacă este prea tăcută, asta nu înseeamnă că este arogantă.

Falsitatea

Dacă nu îţi place o femeie anume, nu încerca să fii prietenă cu ea doar pentru ca apoi să comentezi cu ceilalţi despre cât de nesuferită este.

Sentimentele negative pentru iubitul prietenei

Nu este deloc plăcut ca prietena cea mai bună să nu mai petreacă timp cu tine după ce începe o nouă relaţie, dar aceasta nu este un motiv să-i urăşti iubitul. Ceea ce urăşti cu adevărat este distanţa dintre voi două.

Ostilitatea inutilă

Înainte de a spune că nu suporţi o femeie, încearcă să „inventariezi“ în minte motivele pentru care o consideri duşman. Ai putea descoperi că ura ta nu este justificată.

Mai multe - Stil de viață

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite