Cea mai scumpă casă din lume, scoasă la vânzare: cum arată proprietatea de 1 miliard de euro FOTO VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Situată în apropiere de Nisa, spectaculoasa proprietate Les Cedres a fost scoasă la vânzare pentru o sumă pe măsură: 1 miliard de euro. FOTO propertyobserver.com.au
Situată în apropiere de Nisa, spectaculoasa proprietate Les Cedres a fost scoasă la vânzare pentru o sumă pe măsură: 1 miliard de euro. FOTO propertyobserver.com.au

Proprietatea Les Cèdres are mari şanse să devină cea mai scumpă vilă din lume, fiind scoasă la vânzare pentru suma de 1 miliard de euro. Propritatea a fost deţinută de Suzanne Marnier-Lapostol, moştenitoare a companiei internaţionale producătoare de băuturi alcoolice Grand Marnier, şi este situată în sudul Franţei, în Saint-Jean-Cap-Ferrat, desemnat în 2012 al doilea cel mai scump loc din lume pentru achiziţionarea unei case, după Monaco.

Situată în apropiere de Nisa, spectaculoasa proprietate Les Cedres a fost scoasă la vânzare pentru o sumă pe măsură: 1 miliard de euro. Vila construită în 1830 i-a aparţinut Regelui Belgiei Leopold al II-lea, are 10 dormitoare, o sală de bal, o piscină olimpică, un grajd care poate găzdui 30 de cai, şi are şanse să devină cea mai scumpă casă vândută vreodată. 

Grădinile proprietăţii numără peste 15.000 de plante şi 20 de sere cu varietăţi rare, de plante tropicale, pe o suprafaţă de 141.639 de metri pătraţi.

Bineînţeles, printre vecinii proprietăţii se numără persoane publice cu averi însemnate, cum sunt compozitorul britanic Andrew Lloyd Weber şi magnatul Paul Allen, co-fondatorul firmei Microsoft.

În luma martie a acestui an, Campari a preluat firma Grand Marnier, împreună cu proprietatea. Între timp, cunoscuta firmă producătoare de băuturi alcoolice Campari a decis să vândă Les Cedres, iar Suzanne Marnier-Lapostol încearcă să păstreze personalul care lucrează şi locuieşte permanent la vilă. Numai de grădini se ocupă 15 persoane, pe care moştenitoarea îşi doreşte să-i păstreze în continuare.

vila les cedres cote-dazur.in

FOTO cote-dazur.in

„În ciuda problemelor cu care se confruntă Franţa din cauza actelor de terorism, ar trebui să existe clienţi interesaţi de această proprietate. Şi cum piaţa imobiliară dedicată miliardarilor nu este limitată de graniţe, va suscita cu siguranţă interesul clienţilor din toată lumea”, a declarat un agent imobiliar din Monaco pentru publicaţia „The Express”.

vila les cedres cote-dazur.in

FOTO dailymail.co.uk

Drept dovadă, Saint-Jean-Cap-Ferrat, desemnat în 2012 al doilea cel mai scump loc din lume pentru achiziţionarea unei case, după Monaco, este un loc preferat de celebrităţi şi de membri ai caselor regale din toată lumea. Aici şi-au petrecut vacanţele de-a lungul anilor personalităţi precum fostul premier britanic Winston Churchill, sau actorii Charlie Chaplin şi Elizabeth Taylor.

vila les cedres cote-dazur.in

FOTO hultonarchive.com

Stil de viațăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite