Ce substanţe conţine rujul de buze. Printre ingrediente se numără extract de ardei iute şi praf din gândaci zdrobiţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ce substanţe conţine rujul de buze/FOTO Popsugar.com
Ce substanţe conţine rujul de buze/FOTO Popsugar.com

Ce substanţe conţine rujul de buze. Ingredientele care se regăsesc într-un ruj pot să difere în funcţie de culoarea şi de firma care îl produce, dar există unele substanţe care se regăsesc în toate aceste cosmetice.

Ce substanţe conţine rujul de buze: uleiul de ricin este esenţial

Profesorul de chimie Andy Brunning a realizat un infografic în care prezintă toate ingredientele unui ruj de buze, scrie Daily Mail.

În primul rând, 65% din compoziţie unui ruj este dată de uleiul de ricin, care îi asigură proprietăţile de hidratare şi face posibilă întinderea pe buze a produsului.

Un ruj conţine de asemenea ceară de albine (15%) şi lanolină (5%), aceasta din urmă fiind o substanţă secretată de glandele oilor.

grafic ingrediente ruj

Un procent de 5% este dat de diferite parfumuri sau chimicale care conferă anumite culori şi arome.

Ce substanţe conţine rujul de buze. Cum sunt obţinute culorile

Pentru culoarea roşu carmin se foloseşte de obicei un praf colorat obţinut din gândăcei pisaţi, insecte care trăiesc pe anumite specii de cactus. Gândacii sunt fierţi în amoniac sau în soluţie de carbonat de sodiu, apoi soluţia este filtrată şi se adaugă potasiu şi hidratat de aluminiu.

Un ruj de culoare roz conţine de obicei oxid de titaniu, care este un compus alb şi diluează astfel pigmentul roşu.

Rujurile a căror culoare rezistă mult timp pe buze au în compoziţie o substanţă chimică numită eostin. Iar cele care conferă buzelor mai mult volum conţin capsaicină, un ingredient extras din ardei iute, care inflamează puţin pielea.

Stil de viațăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite