Ce produse ar trebui să alegem de la aparatele cu mâncare din birou sau de la metrou? Sfaturile unui nutriţionist

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un nutriţionist spune care sunt produsele pe care le consumă ocazional de la automatele de mâncare, atunci când îi este foarte foame şi nu are alte opţiuni, dar şi de ce recomandă acele produse şi nu altele.

Keri Glassman a scris pentru Womenshealthmag.com un articol în care prezintă ce alimente ar trebui mâncate de la un automat. Aceste aparate sunt o soluţie foarte bună atunci când nu există alte opţiuni şi când ne este foame. Automatele se găsesc în clădirile de birouri, la şcoală, în staţiile de metrou, în locuri aglomerate, unde oamenii nu au timp să plece şi să mănânce în altă parte ceva mai sănătos. Din păcate, gama de produse disponibilă la un aparat de acest fel este destul de restrânsă.

Chiar dacă ne este foarte foame şi nu avem mult timp la dispoziţie, trebuie să fim atenţi ce anume alegem, spune Keri. De exemplu, ea a ales un baton nutritiv, care conţine puţin zahăr. Acesta conţine în jur de 110 calroii, deci este o gustare acceptabilă.

O altă variantă la care experta recurge uneori o reprezintă punguţele cu alune sau fistic, care sunt mai puţin procesate, deci mai sănătoase decât alte alimente. Şi nucile sunt o variantă, pentru că ele conţin multe fibre şi proteine, fiind astfel săţioase. Spre deosebire de alune, care conţin de obicei şi mult ulei de slabă calitate, în care au fost prăjite, fisticul este mai indicat, având numai sare de mare adăugată.

Dacă aparatul are numai pungi cu snaksuri, chips-uri sau popcorn, acestea din urmă sunt recomandate. Floricele de porumb sunt de fapt cereale, iar dacă sunt în punguţe mici pot fi o gustare foarte bună. O punguţă conţine aproximativ 3 grame de fibre, 2 grame de proteine şi 75 mg de sodiu.

Stil de viațăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite