Cât de „sexy“ are voie să fie o călugăriţă? „Tânjesc după o viaţă simplă, centrată pe valori profunde, nu pe una axată pe alcool şi bărbaţi“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
După nenumăratele întrebări la care a căutat un răspuns, Angela a înţeles un lucru: „Nu există niciun fel de îndoială. Dumnezeu îi cheamă pe toţi la El! Nu contează cum arăţi, de unde eşti sau pe cine cunoşti.“ (În imagine, actriţa Megan Fox) FOTO galleryhip.com
După nenumăratele întrebări la care a căutat un răspuns, Angela a înţeles un lucru: „Nu există niciun fel de îndoială. Dumnezeu îi cheamă pe toţi la El! Nu contează cum arăţi, de unde eşti sau pe cine cunoşti.“ (În imagine, actriţa Megan Fox) FOTO galleryhip.com

„Eşti prea normală ca să fii călugăriţă, eşti prea inteligentă ca să te călugăreşti, eşti mult prea frumoasă“ sunt numai câteva dintre argumentele rostite în faţa unei tinere de 27 de ani care a luat decizia să se dedice vieţii monahale.

Angela Svec studiază psihologia în cadrul Universităţii St. Louis din SUA şi este ambassador al evenimentului National Catholic Sisters Week, organizat între 8-14 martie. Faptul că este atât de tânără şi frumoasă i-a prilejuit reacţii dintre cele mai suprinzătoare atât din partea necunoscuţilor, cât şi a persoanelor apropiate. 

„Când le spun oamenilor că urmează să mă călugăresc, aceştia sunt invariabil şocaţi. Li se ridică sprâncenele, le pică falca şi berea li se varsă din pahar. Îmi spun că sunt prea normală ca să fii călugăriţă, prea inteligentă ca să mă călugăresc, mult prea drăguţă. Iar ultimul argument m-a luat prin surprindere, de parcă acneea sau un nas mare reprezintă condiţii esenţiale pentru a deveni călugăriţă“, scrie Angela Svec pentru Huffington Post.

Felul în care arătă a fost subiect de interes şi pentru comunităţile religioase pe care le-a vizitat pentru a-şi găsi casa spirituală, mărturiseşte tânăra: „Numele meu, Angela, alături de aspectul meu fizic i-a determinat pe unii reprezentanţi ai acestor ordine religioase să-mi spună Angelina Jolie (numele cunoscutei actriţe americane-n.r.). Oamenii sunt nedumeriţi când trebuie să alăture felul în care arăt, ca tânără de 27 de ani care a lucrat pentru firma de cosmetice Clinique şi era preocupată de modă, cu un suflet şi o minte care tânjesc după o viaţă consacrată unui scop mai presus de aceste lucruri deşarte. O viaţă care va presupune jurământul de celibat, sărăcie şi supunere“, mărturiseşte Angela.

Viitoarea călugăriţă spune că aceste reacţii au determinat-o să se privească în oglindă şi să se confrunte cu imaginea pe care ceilalţi şi-o formează despre ea, despre cum apare ea în faţa Domnului. 

calugarita

Angela Svec FOTO Huffington Post 

Când am locuit alături de ordinul călugăriţelor Poor Clare din Belleville, am descoperit că mănăstirea lor nu avea nici măcar o oglindă. La început am fost şocată, mai ales că eram o dependentă de cosmetice, dar a fost o experienţă incredibil de eliberatoare. Am fost liberă să mă dezvălui aşa cum Dumnezeu m-a lăsat să fiu şi, de aceea, pe deplin concentrată la oamenii din jurul meu. Am putut să direcţionez toată energia pe care o investeam în felul în care arăt, preocupată de cum mă vedeam în oglindă şi încercând mereu să schimb felul în care arăt, spre viaţa mea spirituală, explică Angela în confesiunea sa scrisă pe blogul găzduit de publicaţia Huffington Post.

După nenumăratele întrebări la care a căutat un răspuns, Angela a înţeles un lucru: „Nu există niciun fel de îndoială. Dumnezeu îi cheamă pe toţi la El! Nu contează cum arăţi, de unde eşti sau pe cine cunoşti.“ Pe deplin conştientă de chemarea sa, Angela spune că încearcă să privească aceste comentarii din partea oamenilor cu amuzament, conştientă că sunt reprezentarea unor probleme care îi privesc pe cei în cauză, mai degrabă decât pe ea. „În timp, am ajuns să apreciez discuţiile care încep pe această temă, considerând că am şansa să risipesc stereotipurile despre călugăriţe.“

„Am crescut într-o familie catolică iubitoare din Belleville. Mi-am imaginat mult timp un viitor în care eram căsătorită, mamă şi chiar m-am logodit la un moment dat. Dar mereu am căutat ceva mai mult de atât. În multe feluri, consider că atracţia pe care o simt către călugărie este o reacţie faţă de capcanele vieţii moderne, ale secularismului. Tânjesc după o viaţă simplă, după o comunitate centrată pe valorile mele cele mai profunde, nu pe una axată pe alcool şi bărbaţi. Am avut privilegiul de a vizita mănăstiri din toată ţara în căutarea celei potrivite şi am găsit un ghid spiritual pentru a mă îndruma către următoarea etapă a vieţii mele. Poate că nu arăt ca o călugăriţă, dar inima mea este croită pentru această vocaţie. Prevăd că viaţa religioasă va fi pentru mine o aventură care va depăşi în aşteptări şi cele mai îndrăzneţe vise“, îşi motivează Angela decizia de a-şi dedica viaţa religiei.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite