Care este teoria unui cercetător britanic care şi-a dedicat viaţa căutării tinereţii veşnice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Omul de ştiinţă britanic Aubrey de Grey. FOTO dailymail.co.uk
Omul de ştiinţă britanic Aubrey de Grey. FOTO dailymail.co.uk

Unii dintre cei ce deja se află pe lume ar putea trăi până la 1.000 de ani, corpul uman putând fi reparat, susţine omul de ştiinţă britanic Aubrey de Grey.

Un teoritician britanic în biologie şi medicină, care a studiat la universităţile Cambridge şi Harrow, face declaraţii uimitoare cu privire la durata de viaţă şi la prevenirea îmbătrânirii. Potrivit publicaţiei Daily Mail, echipa de cercetare a doctorului de Grey se ocupă în prezent de dezvoltarea unei noi terapii regenerative.

Astfel, cercetătorul britanic Aubrey de Grey susţine că secretul pentru prevenirea îmbătrânirii poate fi rezolvat în viitorul apropiat şi că unii dintre cei născuţi deja pot ajunge să trăiască până la 1.000 de ani.

Omul de ştiinţă a descris corpul uman ca fiind “ca o maşină cu părţi care se mişcă”, adăugând că defecţiunile acumulate pe parcursul vieţii acesteia fac parte din viaţa ei. Pentru noile terapii regenerative, doctorul de Grey şi echipa lui primesc suport financiar de la companii precum Google sau Paypal.

“Prin reconstrucţia ordinii structurate a maşinăriei vii a ţesuturilor noastre, aceste biotehnologii de întinerire vor restabili funcţionarea normală a celulelor corpului şI biomoleculele esenţiale, aducând înapoi ţesuturile aflate în proces de îmbătrânire la sănătate şi redând corpului vigoarea tinerească”, declară cercetătorul împreună cu echipa sa.

Ideea exprimată de aceştia este însă criticată de către doctorul Tilo Kunath de la Centrul pentru Medicină Regenerativă din cadrul Universităţii din Edinburgh, care cataloghează teoria lui de Grey drept incorectă. Acesta susţine că nimeni nu va fi capabil să depăşească vârsta de 120 de ani în viitorul apropiat, cum nu este posibil acest lucru nici în prezent. Acesta mai afirmă că este posibilă prelungirea vieţii unei persoane, însă doar cu până la 30% şi aceasta doar dacă persoana respectivă se supune unui regim alimentar restricţionat.

Stil de viațăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite