Care este era preferată de 60% din oameni şi topul celor mai bune invenţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO piterest.com
FOTO piterest.com

În ciuda evoluţiei omenirii, 57% dintr-un număr de 2.000 de adulţi spun că ar fi preferat să trăiască într-o altă eră.

Un nou studiu britanic a arătat că peste jumătate din oameni ar prefera să trăiască în alte timmpuri. În topul preferinţelor sunt anii ’60, datorită revoluţiilor desfăşurate la nivel global şi schimbărilor politice, în muzică şi societate din jurul lumii. 

Pe locul doi în topul perioadelor favorite ale intervievaţilor se află Roma Antică, cu 9,9% din voturi, iar pe locul trei s-a clasat perioada anilor  ’50, renumită pentru curentul rock and roll, votată de 9,8% din oameni. 

Sodajul a fost realizat cu ajutorul a 2.000 de persoane şi al istoricului Richard Felix. Printre descoperirile din timpul studiului s-au numărat şi un alt top, al celor mai bune invenţii sau descoperiri. Printre cele 20 de invenţii iubite de intervievaţi, se găsesc electricitatea, votată în proporţie de 60%, urmată de penicilina descoperită de Alexander Fleming, cu 44% din voturi. În mod surprinzător, cele două invenţii au „bătut” roata, care a primit doar 39% din voturi, deşi a fost, în repetate rânduri, considerată cea mai bună invenţie din istoria omenirii.Toate acestea subclasifică  internetul, calcuatoarele şi presa scrisă. Sistemele sanitare au ocupat locul şapte, maşina locul opt, motoarele cu abur locul nouă, iar avioanele locul zece.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite