Cantina socială unde persoanele fără adăpost sunt servite ca la restaurant VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O cantină pentru oameni ai străzii din Kansas, SUA, oferă servicii similare cu cele din restaurante, pentru a le permite persoanelor fără adăpost să ia masa într-un loc unde sunt tratate cu demnitate.

Cantina Socială a Oraşului Kansas a fost renovată şi regândită în aşa fel încât oamenii străzii să aibă parte de cele mai bune condiţii. Oamenii sunt întâmpinaţi la intrare de un plasator şi chelnerii le iau comanda şi îi servesc la masă.

Mâncarea este preparată sub îndrumarea unui maestru bucătar, Michael Curry, care a trecut la rândul său prin momente grele în viaţă şi a fost nevoit să-şi astâmpere foamea la cantinele pentru săraci.

Acesta face periodic sondaje în rândul celor care vin să mănânce la cantină ca să afle ce şi-ar dori să includă în meniu. Bucătarul ţine cont inclusiv de naţionalitatea şi de religia celor care vin la restaurantul social atunci când stabileşte meniul. 

Printre sugestiile primite s-a numărat carnea la grătar, dar şi preparate pentru Postul Paştelui, ca broccoli cu brâză, cartofi cu parmezan şi usturoi, salate etc. Voluntarii servesc persoanele fără adăpost zilnic, între 11:00 dimineaţa şi 02:00 noaptea. La cantina-restaurant sunt aşteptate şi persoane care nu trăiesc pe stradă, tocmai pentru a încuraja apropierea dintre categorii sociale defavorizate şi cei care nu se confruntă cu astfel de probleme, informează publicaţia Kansas City Star. 


 

Stil de viață



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite