Când sunt consideraţi mai atractivi bărbaţii şi femeile care folosesc aplicaţii de întâlniri amoroase

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Atât bărbaţii cât şi femeile care folosesc aplicaţii pentru găsirea unui partener de viaţă ţin cont de un criteriu precis. Cercetătorii susţin că o posibilă explicaţie ar putea fi nivelul de atractivitate al fiecărui sex.

Un studiu recent publicat în revista Science Advances a analizat 200.000 de profiluri online de dating şi a constatat că vârsta la care bărbaţii prezintă cel mai mare interes pentru femei este în jur de 50 de ani, în timp ce femeile sunt foarte căutate la vârste de 18 ani, scrie The New York Times.

Cercetătorii susţin că o posibilă explicaţie ar putea fi faptul că bărbaţii sunt construiţi pentru a fi atraşi de femei atunci când sunt la un nivel maxim de fertilitate, în timp ce femeile doresc bărbaţi care să le poată asigura stabilitate financiară lor şi posibililor copii. Acest lucru explică de ce bărbaţii preferă femei de 18 ani, iar femeile preferă bărbaţi de 50 de ani.

Psihologul Michelle Drouin susţine că studiile au demonstrat că „bărbaţii sunt mai puţin interesaţi de câştigul financiar, potenţial de dezvoltare sau putere, şi pun mai mult accent pe atractivitatea fizică.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite