Vremea la mare în Grecia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cum va fi vremea la mare în Grecia FOTO AP
Cum va fi vremea la mare în Grecia FOTO AP

Vremea la mare în Grecia. Grecia aparţine zonei mediteraneene, având o climă blândă. Lunile iulie şi august, vârfuri de sezon pentru turismul din Grecia, reprezintă şi perioada cea mai călduroasă şi secetoasă din an, iar apa mării are aproximativ 24 de grade.

Cum va fi vremea la mare în Grecia

Cantitatea de precipitaţii este la nivelul cel mai scăzut, cu excepţia zonelor muntoase, unde este posibil să se înregistreze ploi mai des decât în restul zonelor. 

Temperatura medie în Santorini pentru luna iulie este de 28 de grade Celsius. Clima în Santorini este tipic mediteraneană, cu veri călduroase şi uscate. Din luna iunie până în luna octombrie, clima este potrivită pentru un sejur perfect, temperatura apei fiind în jur de 24-25 grade Celsis. Prezenţa vântului dominant în zonă, Maltemi, face ca mai ales temperaturile din luna august, din timpul zilei, să fie plăcute. 

Cum va fi vremea la mare în Grecia: 35 de grade în Creta

În Atena, luna iulie aduce temperaturi ridicate, cu maxime de 30 de grade Celsius şi temperaturi minime de 24 de grade Celsius. Pentru Creta se anunţă vreme deosebit de caldă în luna iulie, cu temperaturi maxime de 35 de grade Celsius şi minime de 23 de grade Celsius, pe alocuri cu înnorări, ploi sporadice şi descărcări electrice. 

În Rhodos, vremea va fi însorită, cu temperaturi maxime care vor atinge şi 33-34 de grade Celsius, în timp ce minimele vor fi de 23 de grade Celsius. 

CălătoriiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite