VIDEO Un turist german a escaladat ilegal Marea Piramidă din Giza, şi a filmat aventura

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un turist german în vârstă de doar 18 ani a întreprins una dintre cele mai nebuneşti aventuri în timpul unei vacanţe în Egipt - a escaladat Marea Piramidă din Giza şi a filmat experienţa unică, dar şi ilegală, pentru curioşi.

Andrej Ciesielski şi-a povestit vacanţa din luna ianuarie în Egipt pe blogul personal, incluzând poze şi chiar o filmare din timpul escaladării structurii înalte de 138 de metri.  „Am crezut că merită măcar pentru poze” a declarat acesta pentru „The Telegraph”.

Ciesielski susşine că a atins vârful piramidei în aproximativ opt minute şi apoi a făcut o serie de poze spectualoase ale împrejurimilor structurii. Turistul german a coborât mai greu din motive de siguranţă, şi a fost aşteptat jos de forţele de ordine - escaladarea structurii este ilegală sub legea egipteană.

Tânărul a fost în cele din urmă eliberat de autorităţile egiptene după ce a fost de acord să şteargă înregistrările şi pozele aventurii aflate pe camera sa, însă a folosit apoi un program de recuperare al acestora.

„Unii dintre ei erau destul de nervoşi, dar mie nu-mi pasă. Nu am distrus nimic şi nu am rănit pe nimeni” a precizat tânărul de 18 ani.

Marea Piramidă din Giza a fost ridicată în timpul celei de-a patra dinastii a Egiptului Antic, cca. 2580-2560 î. Hr., la ordinele faraonului Khufu, şi este singura construcţie rămasă relativ intactă din lista celor şapte minuni ale lumii antice.

Călătorii



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite