Unde vor românii să plece în minivacanţa de 1 decembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Amsterdam, printre ofertele de zbor mai ieftine anul acesta
Amsterdam, printre ofertele de zbor mai ieftine anul acesta

Cele mai căutate destinaţii pentru perioada 29 noiembrie – 3 decembrie 2017 sunt Italia, Spania şi Germania, conform datelor momondo.ro, care a analizat şi diferenţele de preţ al zborului către aceste destinaţii.

Cu ocazia weekendului prelungit de la finalul lunii noiembrie, care marchează Ziua Naţională a României, interesul românilor pentru a străbate ţările europene este tot mai mare faţă de 2016. 

Europa – principala destinaţie în weekendul cu 1 decembrie

   

În topul celor mai căutate destinaţii pentru perioada 29 noiembrie – 3 decembrie 2017 este Italia, cu o creştere de +89% faţă de anul trecut, Roma fiind atracţia principală.

image

Roma FOTO 123 RF 

Pe locul al doilea în căutările efectuate pe momondo.ro se află Spania (+95%) şi în special Barcelona, care îi atrage pe călătorii români tot mai mult (+93%), în ciuda evenimentelor politice şi economice petrecute în ultimele luni acolo. 

Cu o creştere asemănătoare în căutări este Austria (+91%), Viena fiind oraşul către care mai mulţi românii plănuiesc (+95%) să se îndrepte în minivacanţa de 1 decembrie.

image

Viena FOTO 123 RF 

Germania este în continuare o destinaţie atractivă şi accesibilă pentru călătorii români, indiferent de sezon, iar pentru începutul lunii decembrie căutările de zbor au crescut cu +62% faţă de 2016 şi cu +44% spre capitala Berlin.

Cele mai mare creşteri în căutări au fost înregistrate, însă, pentru Belgia (+144%), Franţa (+120%) şi Portugalia (+102%). Pentru finalul lunii noiembrie, mai mulţi românii au plănuit să se îndrepte în special către capitale – Bruxelles (+137%), Paris (+124%) şi Lisabona (+102%).

Cele mai ieftine şi mai scumpe zboruri la final de noiembrie

Când ne referim la modul în care preţurile zborurilor către cele mai căutate destinaţii în anul 2017 s-au modificat comparativ cu anul trecut, momondo.ro a analizat diferenţa de preţ  pentru zborurile din Bucureşti către 10 cele mai căutate oraşe din acest an. 

Deşi Barcelona este pe locul al doilea în preferinţele românilor pentru minivacanţa de la finalul lunii noiembrie, preţul ofertelor de zbor către capitala Cataloniei are cea mai mare scădere (-29%) din top 10 cele mai căutate destinaţii. Totodată, faţă de preţurile înregistrate pentru aceeaşi perioadă a anului trecut, ofertele de zbor mai ieftine anul acesta cu plecare din Bucureşti sunt către Paris, Amsterdam şi Viena, cu -19%, -17% şi, respectiv, -16%. Şi în cazul zborurilor către Londra şi Lisabona preţurile au scăzut, cu -12% pentru ambele destinaţii.

Singurele destinaţii care au devenit mai scumpe pentru finalul lunii noiembrie 2017 faţă de 2016, când vine vorba de ofertele de zbor, sunt Berlin (+10%) şi Bruxelles (+3%).

image

Berlin FOTO 123 RF 

Roma rămâne destinaţia din top cu oferte de zbor cu plecare din Bucureşti ale căror preţ nu s-a modificat, astfel că cei mai mulţi călători români care vor reveni în capitala Italiei la finalul lunii noiembrie pot lua în calcul un buget similar cu cel de anul trecut.

„Anul acesta, faptul că au existat mai multe sărbători legale pentru români faţă de anul trecut s-a văzut şi în căutările efectuate pe momondo.ro. Am observat că mulţi dintre aceştia au căutat rute în Europa şi un exemplu recent în acest sens este creşterea semnificativă pentru destinaţiile clasice – Roma, Barcelona şi Berlin pentru weekendul prelungit de 1 decembrie. Diferenţa de preţuri pentru zborurile operate de companiile aeriene mari poate fi un factor care a influenţat decizia călătorilor români de a accesa ofertele lor şi de a-şi rezerva o călătorie acum,  la sfârşitul lunii noiembrie. În acelaşi timp, planificarea unei călătorii în weekendul cu Ziua Naţională a României ar putea fi legată şi de necesitatea a tot mai mulţi români de a sărbători împreună cu prietenii şi rudele din diaspora", a spus Mircea Giurcă, Marketing Manager momondo în România.

Analiza a fost efectuată pe baza a peste 97.000 de căutări pentru zborurile la clasa Economy, cu date de călătorie în perioada 29 noiembrie - 3 decembrie 2017, efectuate pe momondo.ro în perioada 1 august - 9 octombrie 2017 şi în comparaţie cu aceeaşi perioadă din 2016.

Preţul mediu pentru o destinaţie a fost identificat pe baza preţului mediu în EUR pentru căutările efectuate pentru clasa Economy cu până la 90 de zile în avans pentru toate destinaţiile cu plecare din Bucureşti între 29 noiembrie - 3 decembrie 2017 şi 30 noiembrie - 4 decembrie 2016. Preţurile pot avea parte de modificări ulterioare.

Călătorii



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite