Unde mergem în concediu în septembrie: vacanţe mai ieftine prin „Litoralul pentru toţi“ şi atracţii de toamnă în străinătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Unde mergem în concediu în septembrie. Cefalu, Sicilia. FOTO travelchannel.com
Unde mergem în concediu în septembrie. Cefalu, Sicilia. FOTO travelchannel.com

Unde mergem în concediu în septembrie. Vara calendaristică se apropie cu paşi repezi de sfârşit, moment propice pentru turişti să profite de reduceri în multe dintre destinaţiile mult prea piperate în plin sezon. Nu în ultimul rând, s-a dat startul înscrierilor de toamnă în Programul „Litoralul Pentru Toţi 2015“, care se desfăşoară în perioada 31 august - 11 octombrie.

Luna septembrie echivalează cu reducerile de tarife din extrasezon în multe din destinaţiile turistice populare. Pentru cei care şi-au păstrat zile de concediu pentru lunile de toamnă, avantajele nu sunt legate numai de tarifele mai scăzute, ci şi de lipsa aglomeraţiei din iulie şi august.

Unde mergem în concediu în septembrie: litoralul românesc, mai ieftin cu „Litoralul Pentru Toţi“

Programul „Litoralul Pentru Toţi“ este destinat turiştilor care doresc să-şi petreacă sejurul la mare în extrasezon, atunci când staţiunile şi plaja sunt mai libere, dar mai ales când se dă startul reducerilor semnificative, care pot ajunge la 30%, la cazare pentru sejururile de şase nopţi. 

Ediţia de toamnă a programului începe la 31 august şi se încheie la 11 octombrie, iar în cadrul acesteia se înscriu hoteluri de 2, 3 şi 4 stele din toate staţiunile de pe litoralul românesc. Astfel, în Constanţa, Mamaia şi Eforie, un pachet cu mic dejun inclus, la un hotel de 3 stele, ajunge la 425 de lei de persoană pentru şase nopţi, în timp ce un pachet în regim all inclusive la un hotel de trei stele costă 765 de lei de persoană pentru aceeaşi perioadă. Lista tarifelor orientative o puteţi consulta AICI.

unde mergem in vacanta in septembrie

Mamaia Nord. FOTO Vilaon.ro

Unde mergem în concediu în septembrie:  Mallorca, Spania

Deşi este o destinaţie de vacanţă destul de scumpă în plin sezon, Mallorca devine destul de accesibilă din septembrie, când şi temperaturile sunt mult mai suportabile. De exemplu, o cameră dublă la un hotel de trei stele, într-o locaţie bună, este cu aproximativ 20 de euro pe noapte mai ieftină decât în vârf de sezon. 

unde mergem in vacanta in septembrie

Mallorca. FOTO pinterest.com

Unde mergem în concediu, în septembrie: Istanbul, Turcia

O destinaţie preferată de turiştii români este Turcia, iar pitorescul Istanbul este o destinaţie perfectă de vacanţă mai ales în a doua parte a lunii septembrie, când valul de turişti s-a mai domolit. Nu în ultimul rând, comercianţii din Marele Bazar încep să facă reducerile de toamnă, aşa că puteţi să cumpăraţi ceea ce vă doriţi la preţuri mult mai avantajoase.

unde mergem in vacanta in septembrie

FOTO holidayguru.ie

Unde mergem în concediu în septembrie: litoralul bulgăresc 

Şi sejururile pe litoralul vecinilor bulgari sunt mai ieftine din toamnă. Agenţiile de turism anunţă reduceri cuprinse între 10% şi 30% în extrasezon. Albena, Nisipurile de Aur sau Sunny Beach se numără printre staţiunile în care puteţi găsi oferte tentante.

Unde mergem în concediu în septembrie: Sicilia, Italia

Luna septembrie este perfectă pentru a vizita Sicilia nu numai pentru că razele soarelui nu mai fac aerul irespirabil, ci şi pentru că în această perioadă se organizează mai multe festivaluri culinare unde turiştii se pot delecta cu preparate locale. Un astfel de eveniment este Sagra della Salsiccia, care are loc la 11 septembrie, în apropierea localităţii Aragona Agrigento, unde se pot gusta o mulţime de tipuri de cârnaţi. Iubitorii de îngheţată au ocazia unui adevărat răsfăţ cu zeci de îngheţate aromate între 15 şi 18 septembrie, la Festivalul Internaţional Gelato din Cefalù, o comună din Provincia Palermo.

Călătorii



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite