Turul Comunismului din Bucureşti, magnet pentru străini: „Ţinând cont de istoria întunecată a oraşului, a fost unul dintre locurile vizitate preferate“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comunismul reprezintă un capital turistic important pentru România, mulţi străini fiind interesaţi să afle amănunte despre Epoca de Aur, despre odioasa moştenire lăsată de Ceauşescu şi să viziteze clădiri şi monumente de care se leagă poveşti din perioada dictaturii comuniste. Publicaţia „Huffington Post“ a prezentat impresiile de călătorie ale unui cuplu de globetrotteri americani care a participat la un Tur al Comunismului prin Bucureşti.

„Am avut parte de multe superlative turistice în timpul celor patru ani de când ne-am trasformat în nomazi globali, dar la Bucureşti am avut parte de o surpriză cu adevărat unică: cea mai greoaie clădire din lume“, se minunează vorbind despre Casa Poporului din Bucureşti călătorii specializaţi în articole turistice, Larissa şi Michael Milne, care oferă sfaturi şi publică impresii de călătorie pe blogul Changes in Longitude, fiind preluat şi de publicaţia „Huffington Post“.

Aceştia povestesc despre cum dictatorul Nicolae Ceauşescu a decis că România ar trebui să aibă o clădire masivă, pentru a reflecta măreţia şi puterea ţării, despre demolările care au fost făcute în acest scop, dar şi despre cele 1.000 de încăperi ale Palatului Parlamentului şi cele opt etaje subterane. 

Toate aceste amănunte, dar şi multe altele, cuplul de călători le-a aflat de la unul dintre ghizii români care le prezintă celor interesaţi „Turul Comunismului“ din Bucureşti, pus la punct de un grup de pasionaţi de istorie reuniţi sun titulatura Interesting Times Bureau, care organizează tururi alternative pentru turiştii străini. 

Pe „lista“ cu tururi prin Bucureşti se numără şi vizitarea clădirilor vechi şi decăzute din capitală, un aşa-numit tur întunecat al Bucureştiului, care include informaţii despre genocidul din timpul comunismului, Holocaustul din România, vizitarea Cimitirului Bellu, povestea lui Ion Râmaru, prezentat străinilor ca un fel de Jack Spintecătorul local, dar şi despre metodele medievale de tortură folosite pe teritorul ţăriii noastre etc. Nu în ultimul rând, se organizează şi turul „Bucureşti, oraşul viciilor“, cu poveşti despre cele 12.000 de prostituate care transformau capitala, la 1927, într-un loc al desfrâului şi plăcerii.

Călătorii



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite