Topul celor mai urâte oraşe din lume, conform unui portal de turism: locul din Republica Moldova aflat pe lista destinaţiilor care „nu încântă ochiul”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Capitala Guatemalei, Guatemala City, ocupă prima poziţie în clasmentul celor mai urâte oraşe din lume realizat de portalul de turism  Ucityguides.com. FOTO
Capitala Guatemalei, Guatemala City, ocupă prima poziţie în clasmentul celor mai urâte oraşe din lume realizat de portalul de turism  Ucityguides.com. FOTO

Cu siguranţă, în fiecare ţară din lume există localităţi unde arhitectura lasă de dorit, oraşe care nu sunt „prietenoase” cu oamenii, adevărate centre industriale sau jungle de beton. Aceasta este ideea pe care s-a bazat clasamentul făcut de un portal de turism, unde figurează zece oraşe mari sau capitale din toată lumea.

Portalul de turism Ucityguides.com a realizat un top zece al celor mai puţin atractive oraşe din lume, considerate adevărate jungle de beton sau „victime” ale unor planuri de urbanism neinspirate.

„Cei care trăiesc în oricare dintre aceste oraşe, cu siguranţă nu vor fi de acord cu acest clasament. Dar aceasta este o listă făcută cât se poate de obiectiv, cu acele oraşe care ar putea să fie grozave, dar sunt urâte dintr-o mulţime de motive”, după cum îşi motivează alegerile editorii portalului.

1. Guatemala City (Ciudad de Guatemala), Guatemala

Capitala Guatemalei, o ţară de altfel frumoasă, este asemănată cu o „mlaştină”, mai degrabă decât cu un oraş demn de o capitală, unde „cele mai multe clădiri pare că mai au puţin şi se prăbuşesc”.

2. Mexico City (Ciudad de Mexico), Mexic

Unul dintre cele mai poluate oraşe din lume, Mexico City nu se numără nici printre cele mai frumoase metropole, fiind lipsit de zone plăcute, de care o capitală sau un oraş important au nevoie pentru a deveni tentante şi pentru turişti.

oras

FOTO ucityguides.com

3. Amman, Iordania

Ţara care se mândreşte cu unul dintre cele mai frumoase locuri istorice din lume, Petra, nu are parte şi de o capitală pe măsură. Amman este descris ca un oraş potrivit numai dacă preferi să vezi ”străzi murdare şi haotice, alături de clăriri urâte, care arată de parcă se surpă una peste cealaltă”, nefiind recomandat decât ca un punct de plecare spre alte locuri din ţară.

4. Caracas, Venezuela

Venezuela, ţara recunoscută pentru frumuseţea femeilor de aici, are o capitală nu tocmai plăcută ochiului. „Cartierele centrale par construite fără un plan şi sunt lipsite de stil”, conform Ucityguides.com.

oras

FOTO ucityguides.com

5. Luanda, Angola

Dezvoltarea economică a oraşului nu pare să fie benefică şi pentru aspectul general al locului, unde apar peste noapte clădiri de apartamente cu zeci de etaje, dar fără pic de farmec.

6. Chişinău, Moldova

Capitala Republicii Moldova este catalogată de Ucityguides.com drept un oraş care „nu încântă ochiul”. ”Un oraş industrial, împânzit de clădiri de apartamente de tip sovietic, cele mai multe dărăpănate (şi nici prea curate). Sunt multe oraşe neatrăgătoare, desprinse din era sovietică, în Europa de Est, dar parcă te aştepţi mai mult de la o capitală”, după cum precizează editorii portalului de turism.

oras

FOTO ucityguides.com

7. Houston, Texas

”Houston, avem o problemă: eşti un oraş urât”, se arată în privinţa celui de-al patrulea oraş din SUA ca număr de locuitori. „Deşi sunt şi alte oraşe americane care nu sunt tocmai frumoase, printre care Atlanta sau Cleveland, acesta ar trebui să primească titlul de cel mai urât dintre toate”, consideră editorii portalului, menţionând peisajul urban care pare să nu ţină cont de nicio regulă.

8. Detroit, Michigan

„Murdar, decăzut, construit din cărămidă, beton şi sticlă”, Detroit este un alt oraş american care lasă de dorit ca aspect, unde rata criminalităţii se numără printre cele mai ridicate din ţară, iar mare parte din populaţie este sărăcită, probleme care se reflctă şi în aspectul general al urbei. 

9. Sao Paulo, Brazilia

Sao Paulo este o metropolă unde poţi fi mulţumit „dacă mergi să faci cumpărături sau să mănânci în restaurantele de aici, dar asta nu-l împiedică să fie o junglă de beton cu adevărat dezagreabilă”, sunt de părere editorii portalului. La polul opus este situat Rio de Janeiro, unde pare că s-au concentrat toate eforturile de a construi un oraş frumos.

oras

FOTO ucityguides.com

10. Los Angeles, California

Nu numai autostrăzile blocate în permanenţă din cauza traficului au dus la includerea oraşului Los Angeles pe listă, ci şi pentru că în ciuda proximităţii faţă de Hollywood şi de plaje, oraşul în sine nu este nici pe departe atât de interesant pe cât ţi-ai imagina. În plus, poate fi considerat unul dintre cele mai puţin prietenoase oraşe cu cei care vor să se deplaseze fără maşină, notează Ucityguides.com.
 

Călătorii



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite