Articol publicitar

Top 5 oraşe europene încărcate de istorie şi cultură

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
praga

Continentul european abundă de locuri şi opere artistice extrem de populare pentru frumuseţea lor dar şi pentru însemnătatea care le-a fost acordată de-a lungul timpului de diverse personalităţi marcante ale istoriei.  Fiecare oraş european în parte are de spus povestea unică a unei civilizaţii, impresionând prin castele, catedrale, păduri, lacuri şi munţi sau diverse alte bijuterii arhitecturale menite să ne încânte privirea şi sufletul.

Pentru orice împătimit de călătorii, al cărui spirit de aventură se îmbină excelent cu dorinţa sa de cunoaştere, recomandăm un top al destinaţiilor din Europa, renumite pentru bogăţia lor istorică şi culturală.    

1. Primul pe lista noastră este Moscova, cel mai mare oraş european. Aici, se află peste 700 de instituţii ştiinţifice şi un număr mare de galerii de artă şi muzee, dar şi multe biserici, catedrale şi parcuri, o parte dintre ele fiind înscrise în patrimoniul UNESCO.

Moscova are multe de oferit iubitorilor de istorie şi cultură, mai ales ţinând cont de eforturile majore ale ruşilor de a schimba imaginea oraşului după prăbuşirea regimului comunist. Un exemplu perfect îl reprezintă vizitarea Kremlinului şi a Pieţei Roşii. În Cetatea Kremlinului se găsesc nu mai puţin de patru catedrale, două muzee, trei palate, dar şi reşedinţa preşedintelui Rusiei. Pe lângă o parte dintre clădirile care sunt deschise publicului larg, puteţi admira Catedrala Sf Basil, renumită  în întreaga lume pentru arhitectura sa, Mausoleul lui Lenin, Catedrala Sf Mihai Arhanghelul care adăposteşte mormintele mai multor lideri ruşi.  Circul Moscova, Teatrul Balşoi sunt alte puncte de atracţie, cel din urmă dispunând de o sală care poate găzdui 2000 de oameni.  La Muzeul Central V.I Lenin o să găsiţi trupul perfect conservat al lui Lenin, fondatorul Uniunii Sovietice. Alte locuri interesante ce nu trebuie ratate, ar fi Galeria de Artă Tretyakov, Muzeul de Artă A.S Puşkin,  Muzeul Continental al Culturii şi grădina botanică a Academiei Ştiinţelor Ruseşti. 

Fiind percepută ca una dintre cele mai scumpe capitale din lume, vă sugerăm să daţi o căutare pe www.hotelscombined.ro, liderul mondial în căutare şi comparare oferte de cazare la peste 800.000 de unităţi de cazare din lumea întreagă şi veţi descoperi oferte turistice tentante, care să vă satisfacă toate criteriile de alegere: numărul de stele, tematica hotelului, preţ, facilităţi hoteliere, evaluare oaspeţi etc.  Vă puteţi caza la:

Hotel National, A Luxury Collection Hotel

image

Cosmos Hotel

moscova2

2. Pe locul următor în topul 5 al preferinţelor noastre se află Praga, capitala Cehiei. Cu un centru istoric care a intrat din 1999 în patrimoniul UNESCO, oraşul este dominat de clădiri construite în stil baroc, gotic, renascentist dar şi de imobile foarte moderne. Dincolo de faptul că aici s-au născut o mulţime de persoane importante, precum Einstein, Kepler, Mozart şi Kafka,  Praga este un oraş plin de obiective turistice.  Castelul Praga reprezintă cea mai mare fortăreaţă medievală din Europa incluzând în interiorul lui Catedrala Sfântul Vitus (cel mai important punct de reper din oraş unde puteţi vizita turnurile, muzeul şi galeriile de artă), Golden Lane, Palatul Lobkowicz şi biserica Sfântul George. Castelul a găzduit birourile regilor cehi, împăraţilor Imperiului Roman, preşedinţilor Cehoslovaciei precum şi cei ai Republicii Cehe iar bijuteriile coroanei sunt încă păstrate aici.  Mai sunt de vizitat Ceasul Astronomic, Palatul şi grădinile Wallenstein,  Casa care dansează, Grădina zoologică, acesta fiind una dintre cele mai mari din Europa.

 Bogăţia culturală şi istorică a oraşului necesită o explorare îndelungată, câteva zile fiind insuficiente pentru a o cunoaşte. Îmbinaţi utilul cu plăcutul, economisind bani şi optând pentru prelungirea vacanţei prin găsirea unor cazări la preţuri accesibile şi comfort optim. Pentru a fi siguri că alegeţi cea mai bună ofertă calitate/preţ, www.hotelscombined.ro compară pentru voi tarifele din majoritatea site-urilor importante de turism, cum ar fi: Hotels.com, Booking.com, Lastminute.com, etc.  Noi vă recomandăm:

Vitkov Hotel Prague

praga1

Hotel Kings Court

praga2

3.  Locul 3 este acordat oraşului Marsilia. Acesta este cel mai vechi oraş al Franţei şi al doilea ca mărime după Paris. Multitudinea de obiective turistice, culturale şi de divertisment au făcut ca Marisilia să fie desemnată "Capitala Culturală Europeană a Franţei". Aici puteţi vizita Chateau d'If, folosită în trecut pentru a proteja Marsilia împotriva atacurilor inamice şi pentru a asigura proviziile de pe mare ; biserica romano-bizantină Basilica Notre Dame de la Garde cu renumita statuie a  Fecioarei Maria de 36 de metri înălţime de pe clopotniţa turnului; palatul Pharo construit de Napoleon III care impresionează cu  interiorul spectaculos şi grădinile luxuriante; Vechiul port al Marsiliei cu sute de bărci şi iahturi, împrejmuit de muzee, mănăstiri, numeroase hoteluri şi localuri;  palatul Longchamp unde puteti vizita şi Muzeul de Arte fumoase, Muzeul de Istorie.

 Fiind una dintre cele mai vechi oraşe ale lumii, nu e surprinzător faptul că Marsilia este considerată un tezaur de artefacte istorice: bărci romane şi greceşti, ceramică galo-romană etc. Extravaganţa culturală e dată şi de cartierul Le Panier, impregnat de izul şi coloratura mediteraneene, precum şi de diverse  festivaluri şi evenimente de muzică sau artă teatrală.

 În funcţie de bugetul alocat, puteţi alege să vă cazaţi la:

Adagio Marseille Prado Plage

marsilia1

Sofitel Marseille Vieux Port

marsilia2

4.  Cel de-al patrulea oraş pe care l-am ales pentru încărcătura sa istorică şi cultură, este Florenţa, luând în considerare galeriile de artă binecunoscute în lume, catedrala de renume mondial dar şi structurile care au dăinuit de-a lungul timpului, încă din perioada romanilor. Aşadar, nu trebuie să rataţi Galeria Uffizi, cu cea mai mare colecţie de artă renascentistă a Italiei, şi nici Domul. Alte obiective turistice importante sunt şi Ponte Vecchio, Palazzo Vecchio, Basilica di San Lorenzo, Grădinile Boboli, Muzeul Naţional Bargello sau Palazzo Pitti.

Alegerea  cazării se poate face dintr-o gamă largă de facilităţi, de la hoteluri (1-5 stele), pensiuni, până la apartamente special amenajate pentru a fi închiriate. Pentru a vă hotarî mai uşor, tot www.hotelscombined.ro vă va fi un ajutor de nădejde. Noi vă propunem:

Martelli Hotel

florenta2

Ambasciatori Hotel Florence

florenta1

5. Ultimul de pe lista noastră, dar nu cel din urmă, este capitala olandeză Amsterdam. Oraşul este renumit nu doar prin atmosfera sa aparte, ci uimeşte şi prin numeroasele sale  muzee si pieţe. Dintre muzee, următoarele trebuie puse neapărat pe lista obiectivelor turistice de vizitat: Muzeul figurilor de ceară Madame Tussaud's, Muzeul Van Gogh, Muzeul Naţional (Rijksmuseum), Muzeul Torturilor, Muzeul Lalelelor, Muzeul de tehnică Nemo sau Muzeul de Istorie. Dintre pieţe, Piaţa Dam este poate cea mai celebră din Olanda, fiind martoră a numeroase evenimente istorice, iar faţada clasică şi sculpturile Palatului Regal (Koninklijk Paleis) care domină piaţa, au fost realizate spre a glorifica oraşul Amsterdam şi guvernarea sa.  Mai puteţi vizita Parcul Vondel, Grădina Botanică, Districtul Felinarelor Roşii, Morile de Vânt, Podul Scheletic etc, iar o scurtă plimbare pe canalele principale din Amsterdam vă va relaxa atât ziua cât şi noaptea. 

În Amsterdam găsiţi numeroase hoteluri, unele vechi şi impunătoare, cum ar fi hotelul de 5 stele NH Grand Hotel Krasnapolsky,

amsterdam1

altele moderne, cu standarde de calitate înaltă precum Hotel Okura.

amsterdam2

Deşi Europa este continentul cel mai mic dintre cele existente, ea a fost martoră a secole întregi de reuşite culturale şi economice, conţine o multitudine de vestigii istorice şi multe dintre oraşele sale sunt leagăne ale unor culturi mondiale. Dacă nu aţi făcut-o până acum, merită să acordaţi atenţie măcar o dată în viaţă fiecărui oraş de mai sus pentru a-i preţui comorile cuturale şi istorice păstrate din strămoşi.

Călătorii



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite