Românii vor putea merge la mare cu avionul: când vor avea loc primele zboruri interne spre litoral, de unde şi cât costă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Turiştii din Timişoara, Cluj-Napoca şi Iaşi vor putea ajunge la mare cu avionul începând din această vară FOTO 123RF
Turiştii din Timişoara, Cluj-Napoca şi Iaşi vor putea ajunge la mare cu avionul începând din această vară FOTO 123RF

O agenţie de turism din Constanţa va organiza în această vară zboruri charter săptămânale către litoralul românesc, cursele fiind programate la sfârşitul fiecărei săptămâni dinspre Timişoara, Cluj-Napoca şi Iaşi către Constanţa.

Începând cu data de 18 iunie, românii vor putea merge la mare cu avionul, după ce agenţia de turism Paradis – Vacanţe de Vis a anunţat că va organiza zboruri charter. Cursele, care vor fi operate cu o aeronavă de 120 de locuri a companiei Blue Air, vor avea loc în fiecare duminică din Timişoara şi Cluj-Napoca, iar în fiecare luni din Iaşi. 

„Turiştii vor fi preluaţi de la aeroportul Mihail Kogălniceanu (Constanţa) şi duşi la hotelurile în care sunt cazaţi, cu însoţitor pentru fiecare mijloc de transport. Cei care aleg să meargă la mare cu charterul vor plăti 100 de euro în plus pentru pachetul turistic, care include zbor, cazare şi transfer“, precizează Aurelian Marin, directorul general al agenţiei turistice.

Primele plecări pe rutele Timişoara–Constanţa şi Cluj–Constanţa vor fi pe 18 iunie, iar pe ruta Iaşi–Constanţa pe 19 iunie. În costul biletului de avion sunt incluse un bagaj de mână de 10 kilograme/persoană şi un bagaj de cală de 25 kilograme/persoană. 

Un astfel de pachet turistic cu zbor charter va costa 949 de lei de persoană, în această sumă intrând biletul de avion, cazare timp de şapte nopţi la un hotel de 4 stele din Mamaia, mic dejun asigurat, precum şi taxele de aeroport şi transferurile aeroport-hotel-aeroport.

„În ultima vreme au fost introduse şi zboruri regulate către Constanţa din oraşe importante ale ţării. Însă, dacă un turist ar dori să cumpere acum un bilet dus-întors pentru sezonul estival, preţul sare deja de 100 de euro, iar cu cât se apropie sezonul, cu atât va fi mai scump, putând ajunge la 150-200 de euro. Avantajul în cazul zborului charter e că tarifele se vor menţine indiferent când cumperi“, a adăugat Aurelian Marin.

Programul zborurilor:

Timişoara-Constanţa: 15.15-16.30

Constanţa-Timişoara: 13.30-14.45

Cluj-Constanţa: 19.00-20.00

Constanţa - Cluj: 17.30-18.30

Iaşi-Constanţa: 11.15-12.00

Constanţa-Iaşi: 10.00-10.45

Călătorii



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite