România, din nou în topul ruşinii: loc fruntaş între ţările care au probleme cu gunoaiele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
România, din nou în topul ruşinii din cauza deseurilor prost depozitate
România, din nou în topul ruşinii din cauza deseurilor prost depozitate

România a ajuns din nou în topul ruşinii la nivel european. De data aceasta ţara nostră are probleme cu depozitarea şi reciclarea deşeurilor.

Un raport al Comisiei Europene a analizat toate statele membre UE şi a lansat un avertisment celor 14 ţări considerate a avea cel mai mare risc de a nu atinge obiectivul de reciclare stabilit pentru 2020, scrie euronews.com

Cele mai mari probleme sunt în Malta, România, Grecia şi Cipru. În 2016, toate cele patru au reciclat mai puţin de 20% din totalul deşeurilor produse. 
 
Ţinând cont că obiectivul de reciclare al UE până în 2020 este de 50% din cantitatea totală de deşeuri rezultate, cele 14 ţări au fost avertizate cu privire la obiectivul pe care îl au de îndeplinit.

România se află pe locul doi în topul ruşinii, ţara noastră reciclând doar 13% din deşeuri, reuşind depozitarea în proporţie de 69%.

Malta stă cel mai rău din acest punct de vedere, înregistrând o rata de reciclare de doar 7%, cu un procent de 83% din deşeuri direcţionate către depozitele de gunoi. Totuşi, reuşeşte să combine cea mai mică rată de reciclare cu cea mai mare rată de depozitare a deşeurilor.

Grecia reciclează 17% din deşeuri, la fel şi Cipru. Estonia, deşi reciclează 28% din deşeuri, are o rată de depozitare de doar 10%, departe de obiectivele UE.

 
Pe de altă parte, Polonia a reuşit să recicleze 44% din gunoi, 36% din deşeuri ajungând în depozite.

România, Grecia şi Cipru sunt în dificultate. „Niciuna dintre aceste ţări nu este pe cale să atingă obiectivele de reciclare stabilite de UE pentru anul 2020“, a spus Adrian Gibbs, consultant principal Eunomia, firma care a întocmit raportul.

Călătorii



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite