Orașul din România care a cucerit turiști din toată lumea. Frumusețea sa e fascinantă VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În topul celor mai frumoase locuri din țara noastră se află și spectaculoasa cetate Sighișoara, orașul-muzeu care frapează cu frumusețea și eleganța clădirilor istorice și atmosfera de poveste.

Este cea mai mare cetate medievală locuită fără întrerupere din Europa. 

Sighișoara este, de fapt, unul dintre cele mai populare orașe din România din punct de vedere turistic. Cunoscut pentru frumusețea sa arhitecturală și istorică. orașul este inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO și atrage, anual, numeroși turiști.

Sighișoara. FOTO: C.N.I.P.T. Sighisoara
Sighișoara. FOTO: C.N.I.P.T. Sighisoara

Este cetatea în care nu te plictisești nicicum, chiar dacă o iei la pași mărunți.

Sighișoara ascunde o lume mirifică, diferită de cea cu care ne confruntăm în viața de zi cu zi. Odată ce treci de porțile cetății, ai senzația că intri într-un univers medieval, care încă își conservă atmosfera și tematica vremurilor de odată. Prezența regilor, prințeselor, a cavalerilor și bufonilor încă poate fi resimțită aici.

Cetatea este așezată ca o comoară ascunsă în inima Transilvaniei, la 120 de km de Brașov și 55 km de Târgul-Mureș.

 Citește în Click! ce poți vizita în Sighișoara!

Sighișoara un oraș cu multe simboluri și embleme FOTO: C.N.I.P.T. Sighisoara
Sighișoara un oraș cu multe simboluri și embleme FOTO: C.N.I.P.T. Sighisoara

Plimbările printre casele săsești, înconjurate de zidurile cetății, oferă turiștilor o experiență de neuitat.

  „Continuând să fie locuit şi în zilele noastre, centrul istoric Sighişoara se defineşte ca cel mai reprezentativ sit urban medieval din Transilvania datorită faptului că, în comparaţie cu celelalte oraşe istorice din România, centrul istoric Sighişoara şi-a păstrat în cea mai mare parte nealterate de-a lungul timpului organizarea spaţiului urban (reţea stradală, parcelar) ca şi calitatea arhitecturală a construcţiilor ce o compun“,explică Institutul Național al Patrimoniului. 

Când spunem Sighișoara nu avem cum să nu ne referim la cel mai vestit eveniment al cetăţii, Festivalul Sighişoara Medievală, care se desfășoară încă din 1992.

Călătorii



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite