O plajă celebră și îndrăgită de turiștii români a fost închisă în plin sezon. Care e motivul

0
Publicat:

O plajă adorată de mulți români a fost închisă temporar, în plin sezon, după ce autoritățile au făcut o descoperire dezgustătoare, relatează The Sun. 

FOTO: discoveribiza.com
FOTO: discoveribiza.com

Vizitatorii au fost sfătuiți să evite Playa Es Pinet din Ibiza, după ce s-a constatat că apa din golf conține materii fecale.

Plaja Es Pinet este iubită de mulți români, inclusiv de vedete. De-a lungului timpului Carmen de la Sălciua a ales să se relaxeze în destinația de lux alături de soțul său.

Autoritățile au descoperit că în această zonă, apa este infectată cu materii fecale, iar cantitatea în care se găsesc este cu mult peste limita admisă. Astfel că, cei care intră în apă riscă să fie contaminați cu E. Coli, care poate provoca intoxicații alimentare și chiar infecții grave, și bacterii intestinale Enterococcus.

Incidentul vine la scurt timp după ce o altă plajă populară, din orașul-port Alicante, a fost închisă din cauza bacteriilor de origine fecală descoperite în apă. În aceste condiții, reprezentanții Consiliului local Sant Josep, i-a asigurat vizitatori ca apa este testată săptămânal.

În această săptămână, oficialii francezi din domeniul sănătății le-au spus celor care merg pe plajă să se ferească de o algă toxică care distruge plămânii și care a crescut foarte mult pe timp de caniculă.

Autoritățile au tras un semnal de alarmă cu privire la această amenințare care se strecoară atunci când au raportat un focar de alge în Biarritz, în sud-vestul Franței.

Iar Agenția Națională de Securitate Sanitară a țării a declarat că înotătorii, surferii și alți utilizatori ai plajelor au raportat greață, oboseală și ochi infectați.

Călătorii



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite